Er du vild med sport? Så er vores nyhedsbrev noget for dig. Tilmeld dig
Velkommen til CPHsport Inspiration

Velkommen til CPHsport Inspiration

Er du udøver, træner, talentudvikler, sportschef eller måske bare interesseret i eliteidræt, er du landet det rigtige sted, hvis du vil inspireres.

Artikler om talentudvikling og eliteidræt

Søger du inspiration og debat om eliteidræt i København?

Så anbefaler vi, at du melder dig ind i Team Copenhagens facebookgruppe "CPHsport debatforum". 

Gruppen er for dig, der er en del af eliteidrætten i København. Det være sig som træner, sportschef, klubformand etc. Formålet med gruppen er at skabe et rum, hvor emner, der relaterer sig til eliteidræt, bliver levendegjort og debatteret på kryds og tværs mellem funktioner og idrætsgrene.

Gå til gruppen

Del din sport med #CPHsport

Vær med til at dele den københavnske eliteidræt med hashtagget #CPHsport. 

Dyrker du eliteidræt i København, og poster du noget på Facebook eller Instragram, så brug endelig #CPHsport. 

Er du tilskuer til eliteidræt, må du også meget gerne bruge #CPHsport, hvis du poster noget. 

På den måde er du med til at udbrede den københavnske eliteidræt til gavn og inspiration.

Tjek #CPHsport på Facebook

Detaljen: Step back

Ida Tryggedsson fra Stevnsgade Basketball lærer dig at lave detaljen "step back":

”Jeg kommer driblende med venstre hånd. På min sidste dribling – mens jeg har højre ben fremme, læner jeg min højre skulder frem for at få forsvarsspilleren til at tro, jeg fortsætter fremad. Jeg stopper den fremadrettede bevægelse ved at sætte af på det højre ben og i stedet hoppe tilbage, så jeg har skabt afstand til min forsvarsspiller. Jeg lander først på mit venstre ben og derefter højre. Selvom jeg har lavet et hop bagudrettet, er det vigtigt, at jeg med det samme er klar til at hoppe lige op i luften og afvikle mit skud, så jeg sørger for at lande med lavt tyngdepunkt for ikke at miste balancen. Fronten af kroppen og fødderne peger mod kurven. Jeg har armene under bolden og holder albuerne ind til kroppen for at afvikle et skud i en lige linje. Bevægelsen med at få bolden af sted ligger meget i håndleddet og fingrene. Bolden skal ligge på fingrene, og for at få den afsted mod kurven, så laver jeg et fremadrettet vink i håndleddet, hvilket får bolden til at glide ud over fingrene og skaber et follow through, der får bolden til at rotere baglæns; det såkaldte backspin"

CPH sport - magasinet om eliteidræt i København - udkom fire gange årligt fra 2006 til 2015. Alle magasiner ligger i digitalt format. Ønsker du magasinet i trykt udgave, send da venligst en mail til info@teamcopenhagen.dk

Vidensnetværket TALENT-DK

TALENT-DK er et vidensnetværk, der skal forsyne sine netværkspartnere med inspiration og viden om talentudvikling til motivation og gavn for kvaliteten i partnernes respektive arbejde med identifikation, udvikling og forløsning af talenter.

Gennem netværkets aktiviteter udfordrer og udvikler partnerne hinanden til gavn for både talenter, talentudviklere og respektive organisationer.

TALENT-DK vil give sit bidrag til, at Danmark bliver førende, når det handler om talentudvikling.

 

Læs mere
"Har du en god historie, ønsker til artikler eller temaer, hører jeg gerne fra dig, så send endelig en mail."
Line Rasch