Årets Idrætstalent

Årets Idrætstalent

Den 5. marts 2019 fejrede Københavns Kommune de københavnske seniorudøvere, der vandt DM-guld og/eller en EM- eller VM-medalje i 2018. Festen blev traditionen tro afholdt på Københavns Rådhus. Til festen blev "Årets Idrætstalent 2018" kåret. 

Læs mere om indstilling til "Årets Idrætstalent"

OBS: 05.03.2020

Team Copenhagen er opmærksomme på, at DIF’s Dopingnævn har truffet afgørelse i sagerne mod henholdsvis Michael Krüger, der er tidligere sportschef i Triatlon Danmark, og triatleten Sif Bendix Madsen. DIF vil offentliggøre kendelsens detaljer i løbet af uge 11. Herefter vil Team Copenhagen komme med en officiel udmelding.

Sif Bendix Madsen - "Årets Idrætstalent 2017"

Omtrent fem minutter efter kåringen af triatlet Sif Bendix Madsen fra KTK86 fangede vi hende til et interview og umiddelbare reaktioner. 

Sif: "Jeg blev meget overrasket og meget spændt inden, de sagde navnet på vinderen. Jeg er stolt over bare at have været nomineret. Jeg havde ikke regnet med at vinde eller sætte forventningerne efter dem, men jeg håbede på det".

Ved siden af Sif står hendes synligt begejstrede træner Jens Petersen-Bach, der ligeledes selv er professionel triatlet.  

Jens: "Sif er vanvittigt dygtig, så der skulle en virkelig dygtig atlet til, hvis de skulle slå Sif. Hun er ikke et talent, man falder over hver dag. Det er meget imponerende og helt unikt, at man lige finder en guldklump som Sif".

Læs også det fulde portræt af Sif og de tre andre talentfulde, der var nomineret til talentprisen her.

 

Tekst Amalie Søgaard|Fotos Klaus Sletting|Marts 2018

I arbejdet med at støtte op omkring den københavnske talentudvikling vil Team Copenhagen med "Årets Idrætstalent" medvirke til at anerkende ét af de mange store københavnske talenter, der allerede nu gør sig gældende inden for dansk eliteidræt. Vinderen findes til den årlige Danmarksmesterfest, der i år blev afholdt den 6. marts for at fejre de københavnske senior DM-vindere.

I år gik talentprisen til den 16-årige triatlet Sif Bendix Madsen fra KTK86, der i gennemsnit træner to til tre gange dagligt. Kærligheden til triatlon startede tilbage i 2014, og det skyldes blandt andet dét, at triatlon er en hård sport, der kræver træning og mestring af hele tre sportsgrene.

Læs om Sifs reaktion på talentprisen her, da vi umiddelbart efter prisoverrækkelsen fangede den glade men ydmyge triatlet.
Sif Bendix Madsen

Jeg kan godt lide at presse grænserne for det mulige, og dertil følelsen bagefter, hvor jeg ved, at jeg har rykket en grænse. Undervejs er det ikke altid lige sjovt, men jeg tænker aldrig på at stoppe op.

Sif Bendix Madsen Triatlet

2018 har masser at byde på

Ifølge den ydmyge triatlet ændrer talentprisen ikke på moralen eller indstillingen til de kommende stævner med landsholdet. Men selvom Sif "bare" arbejder videre, så ser hun frem til de mange stævner til sommer, hvor turen blandt andet går til Nottingham, Canada, England, Skotland og Buenos Aires. 

Sif: "Et rejselegat som det her kan klart bruges, da triatlon jo ikke er en sport med vanvittig meget økonomi. Det kan fx bruges, hvis min familie skal med til nogle af stævnerne nu, når vi skal rejse så meget i år."

Udover hæder og ære medfølger der nemlig et rejselegat på 10.000 kr., der er sponseret af Consensus-it.

 

 

Jens Petersen-Bach

Noget af det Sif er allerbedst til er at fokusere på sine mål og gøre det, der skal til. Hun er én af de der mærkelige mennesker, der godt kan lide smerte.

Jens Petersen-Bach Træner & triatlet

Hvor kommer krudtet og motivationen fra?

Sifs udvikling og ikke mindst resultater er imponerende og taler for sig selv. Men hvad driver hende frem i den hårde sportsgren?

Sif: "Jeg tror, det er, at jeg har så mange målsætninger, og jeg vil så mange ting. Jeg har en evne til at zoome ind og fokusere på dem. 

Og denne udtalelse supplerer træner Jens: 

"Hun er virkelig dygtig til at fokusere på sin mål og bide smerten i sig. Hvis det var let, så var alle jo gode. Så det handler om prioritering og at ofre sig for sin sport ved eksempelvis at stå op kl. 5 eller 6 hver eneste morgen for at svømme."

Sif griner og tilføjer: "Jeg er heldigvis et A-menneske. Jeg ved også bare, at hvis jeg vil blive bedre, så er jeg nødt til at blive ved i stedet for at stoppe op."

Træneren er dog ikke et A-menneske, men træner alligevel med hver tirsdag og torsdag morgen. Her prøver han at slå hende så længe, det stadig er muligt, da Sif på trods af sin unge alder allerede har halet ind på ham. Jens: "Vi svømmer faktisk nogenlunde lige hurtigt. Sif er måske faktisk en smule hurtigere i bassin, hvor jeg har fordelen i våddragt, hvor vi så dér svømmer lige hurtigt. 

Vi kan gisne om fremtiden for Sif, men der er ingen tvivl om, at hun har fundet sin rette hylde i triatlon, og at hun fortsat vil udvikle sig med de mængder af ambition, viljestyrke og talent, hun bærer rundt på. Vi glæder os ihvertfald til at følge med - forhåbentlig til OL i Tokyo i 2020. 

Tidligere vindere af "Årets Idrætstalent"

Artiklen er sponseret af Byman Sport

Byman Sport slog døren op tilbage i 2007 som en udvidelse af Byman Cykler.

Vores mission med butikkerne var og er: 
At samle alt udstyr til triatleter under ét tag.

Hos Byman Sport tilbyder vi derfor en bred palette af udstyr til svømning, cykling og løb. Vi forsøger hele tiden at dygtiggøre os og holder os derfor opdateret på den nyeste viden omkring udstyr, træning m.v.

Derfor står vi altid parat med et godt råd med baggrund i såvel teori som praksis.

Besøg os på Øster Farimagsgade 32, 2100 København Ø eller følg med på Facebook: @Bymansport.

Besøg Byman Sport website