Hvilken ung københavner løber med titlen som Årets Københavnske Idrætstalent 2018?

Fire københavnske stortalenter er nominerede til Team Copenhagens prestigefyldte pris. Årets vinder afsløres til Danmarksmesterfesten på Københavns Rådhus tirsdag d.5. marts

Prisen uddeles til et københavnsk stortalent, der har gjort sig særligt bemærket på idrætsarenaen i det forgangne år, og Team Copenhagen vil med talentprisen anerkende et af de mange store københavnske talenter, som allerede nu gør sig gældende inden for dansk eliteidræt.

Prisen består ud over hæderen af et rejselegat, sponseret af e-handelsbureauet No Zebra, på 10.000 kr., som vinderen skal bruge i forbindelse med træningsophold eller konkurrence i udlandet.

Af de 14 sportsudøvere, der i år er blevet indstillet som værdige vindere af titlen af deres respektive klubber, er fire talenter blevet udvalgt og indstillet til prisen i et samspil mellem Team Copenhagen og træneren af sidste års idrætstalent, Jens Petersen-Bach.

De fire nominerede toptalenter
De fire topatleter, der tirsdag aften spændt vil vente på afsløringen af Årets Idrætstalent 2018, er cykelrytterne Tobias Lund Andresen og Markus Kaad Heuer, roeren Mathilde Kiilgaard og fægteren Jonas Winterberg-Poulsen.

De øvrige indstillede til prisen Årets Københavnske Idrætstalent var:

·         Adam Jørgensen, Arbejdernes Bicycle Club

·         Tazana Kamanga-Dyrbak, Sparta

·         Tobias Skandov og Astrid Mayer, Bendixen Dans

·         Karina Jensen, Divas Cheerleaders

·         Silas Friis-Hansen, Blinde- og Svagtsynedes Idrætsforening

·         Jeppe Erenbjerg, B.93

·         Magnus Krogh Hansen, B.93

·         Victor Palne, Københavns BMX Klub

·         Nicholas Kilbinger Andersen, Roforeningen KVIK

·         Jonathan Carlsen, Copenhagen Floorball

Uddeling af prisen
Hvilket ungt og lovende idrætstalent, der tirsdag aften kan drage hjem med den flotte titel som Årets Københavnske Talent 2018 afsløres og fejres i forbindelse med Danmarksmesterfesten, der afholdes på Rådhus den 5. marts 2019.

Om No Zebra
Sponsoren bag det rejsegavekort, som Årets Københavnske Idrætstalent kan drage hjem med tirsdag aften, er e-handelsbureauet, No Zebra, som tilbyder ydelser og rådgivning inden for e-handel, UX, digitalt design og digital marketing. I 2018 åbnede det 20 år gamle århusianske No Zebra kontor i Kødbyen også for at imødekomme den øgede strøm af kunder fra Sjælland.

For mere information
Hvis du har brug for yderligere information om Årets Københavnske Idrætstalent eller om Danmarksmesterfesten tirsdag d.5.marts, er du velkommen til at kontakte Team Copenhagen på telefon 51273982.

Tobias Lund Andresen

16-årige Tobias har dyrket cykling på eliteplan, siden han var 8 år gammel. I dag går han i 1.G på Niels Brock i København, Eliteidrætsakademi-elev og kører for Cross holdet Giant-Assos, som er under ABC.

Tobias kombinerer landevejs- og banecykling med cross på højt niveau.

I 2018 vandt Tobias ranglisten i sin årgang og sammen med sin faste makker 6-dagesløbet for U17.

 

 

 


Billede: Oliver Errebo

 

Markus Kaad Heuer

18-årige Markus Kaad Heuer, som går på Virum Gymnasium, kører for Dansk Mountainbike Klub. Markus er en MTB-rytter med stort potentiale, som kører på landsholdet, og som i skrivende stund indtager en flot 10. plads på verdensranglisten.

 

 

 

 

 

 

 

Billede: Thomas Nørup

Mathilde Kiilgaard

Den 17-årige talentfulde gymnasieelev fra Falkonergården og roer fra Danske Studenters Roklub, Mathilde Kiilgaard, deltog i 2018 i pige firer uden styrmand, hvor hun var med til at vinde bronze. Dette er den første medalje i junior pige firer uden styrmand i nyere tid og selvsagt en imponerende bedrift.

 

 

 

 

 

 

 

 

Billede: Andreas Sloth

Jonas Winterberg-Poulsen

Den 17-årige gymnasieelev fra Falkonergården og fra Fægteklubben Trekanten, Jonas Wintherberg-Poulsen beviste også i 2018 sit betragtelige talent med en fleuret, da han ikke blot hev en sølvmedalje i sin aldersklasse med hjem fra EM, men kunne fremvise en 10. plads til VM og som kronen på værket gjorde sig fortjent til en bronzemedalje ved Ungdoms OL i Buenos Aires.

 

 

 

 

 

Billede: Augusto Bizzi

 

Tirsdag d. 5. marts kårer Team Copenhagen for 11. år i træk Årets Københavnske Idrætstalent til den traditionsrige Danmarksmesterfest på Københavns Rådhus.