Jonas Winterberg-Poulsen fra Fægteklubben Trekanten blev ’Årets Københavnske Idrætstalent’

Den 17-årige Jonas fra Fægteklubben Trekanten blev d. 5. marts tildelt Team Copenhagens talentpris og hyldet af resten af den københavnske sportselite til Danmarksmesterfesten på Københavns Rådhus.

Til samme event i 2018 var Jonas også at finde blandt de nominerede til titlen som Årets Københavnske Idrætstalent. Her måtte han imidlertid se sig slået med spidsen af en fleuret af triatleten Sif Bendix Madsen. I indstillingen i år fremhæver klubmedlemmerne fra Trekanten især Jonas stærke vilje, træningsmoral og de opsigtsvækkende resultater, Jonas har opnået i sin aldersgruppe i 2018.

Da Team Copenhagen sidste år interviewede Jonas i forbindelse med nomineringen, var hans helt store drøm at komme til OL. Det mål opnåede han i 2018, hvor han udover at vinde sølv i sin aldersklasse til EM også vandt bronze til Ungdoms OL i Buenos Aires. 

Næste store drøm for den unge fægter er nu at komme med til OL i 2024. Mon ikke han når det med? Der er vist ikke meget, der kan stoppe den unge fægter fra Østerbroklubben Trekanten.

Da Jonas til Danmarksmesterfesten blev spurgt, om hans talent mon ville række til mere, svarede han da også, at det mente han bestemt og fortsatte: ”Lige nu tager jeg en træning ad gangen; et stævne ad gangen, og så håber jeg selvfølgelig, at det kan række til noget stort, når jeg bliver senior, og det tror jeg også, at det kan”.

I tillæg til den hæder og ære, der er forbundet med Team Copenhagens talentpris, modtager Jonas Winterberg-Poulsen er rejselegat på 10.000 kroner, som er sponseret af e-handelsbureauet No Zebra.

Team Copenhagen ønsker både Jonas og Jonas dygtige træner, Malte Trier Mørch et rungende tillykke med titlen!

Nederste billede viser de fire nominerede til titlen som Årets Københavnske Idrætstalent: Mathilde Kiilgaard, Tobias Lund Andresen og Markus Kaad Heuer.

Fotos: Klaus Sletting