Copenhagen Athletics Games – atletik på højt internationalt niveau

Copenhagen Athletics Games – atletik på højt internationalt niveau

Atletikstævne på Østerbro Stadion den 20. juni fra klokken 19.00 -22.15 med en række af de største danske navne og et stærkt internationalt felt - Artiklen er sponsoreret af SPARTA

Læs mere på Facebook

CAG har taget et stort skridt op

- Interview med SPARTA´s sportschef, Henrik Paulsen

Skrevet af: Leif Chr. Mikkelsen | juni 2017 | Foto: Frank Nielsen, Klaus Sletting og Robert Dines Rasch

Vi mødte op med SPARTA´s sportschef, Henrik Paulsen, på kontoret, en af forsommerens lunefulde dage. Ikke overraskende faldt snakken hurtigt på årets udgave af Copenhagen Athletics Games. 

Hvad er forventningerne til CAG 2017?

Forventningerne og ambitionerne til årets CAG-stævne er meget store. Stævnet har fået en styrket international status efter at være blevet kategoriseret ”European Classic Meeting”. Pengepræmierne er som en konsekvens heraf blevet nærmest tredoblet, så der nu er 35.000 € til fordeling mellem de tre bedste i de 16 discipliner, som stævnet består af.

Ideen med den nyvundne kategorisering er fra Det Europæiske Atletik Forbunds side, at stævner i denne kategori skal fungere som kvalifikationsstævner til EM, VM og OL. Det betyder, at atleterne kan optjene kvalificerende placeringspoints. Det er en fordel for stævner, som ikke nødvendigvis er begunstiget af det for atleterne ideelle vejrlig, det ikke kun er selve resultatet (i tid, længde eller højde), der er kvalificerende, men også placeringen i de enkelte øvelser.

Er pointtildelingen afhængig af de enkelte felters kvalitet?

Nej, det er stævnets klassificering, der i sig selv er trækplastret. Hvilket er en klar fordel for CAG´s muligheder for at tiltrække udenlandske topatleter.

Der er ingen tvivl om, at det Europæiske Atletik Forbund har ladet sig overbevise af de seneste års vellykkede arrangementer på dansk grund (bl.a. VM i halv-marathon samt udviklingen af CPH Marathon) i en grad, så de har besluttet, at Danmark også fortjente et kvalificerende banestævne. Og vi kan mærke, at mængden af internationale topnavne, der ønsker at starte ved CAG, er steget mærkbart. Samtidig sender det internationale forbund observatører, der skal vurdere, om vi løfter opgaven kvalificeret. Der følger samtidig en række tekniske krav med klassificeringen. Vi skal have elektroniske startblokke, så tyvstarter kan konstateres. Herudover er der andre krav til tekniske faciliteter og indkvartering af atleter.

At nå op dette niveau har SPARTA ikke ønsket at løfte alene, men heldigvis er Dansk Atletik Forbund gået ind som medarrangør.

Hvilke af de danske atleter skal vi særligt holde øje med?

Der er rigtig mange gode danske navne med. Anne Emilie Møller (Blovstrød Løverne - billede til højre), som er elev på Team Copenhagen Eliteidrætsakademi – og deltog ved OL i Rio, skal løbe 1500m. Ole Hesselbjerg (SPARTA), som lige har kvalificeret sig til VM, skal løbe 3000m forhindring. Stina Troest (Amager) skal forsøge at kvalificere sig til VM på 400m hæk. Og på mændenes 400m hæk skal vores egen Nikolaj Hartling (billede nederst), som er en langsom sæson-starter, i et skrapt felt se, om han har kvalifikation i sig. På den korte hæk (110m) skal Århus-løberen Andreas Martinsen, som er tæt på kvalifikation, gerne tage det afgørende step op.

I de mere følsomme, tekniske øvelser skal vi bl.a. se, hvor højt Rasmus Jørgensen kan trække sig op i stangspring. Han forekommer at være i god form, men 5,70m er absolut en udfordring. I længdespring glæder vi os til at se Benjamin Gabrielsen, som også har gået på akademiet. Og konkurrencen bliver hård, vi har lige modtaget tilmelding fra en tysker, der for få dage siden sprang 8,15m!

Er der andre akademi-elever, vi skal lægge mærke til?

I samme felt som Anna Emilie Møller løber Anna Mark (SPARTA - billede til venstre), som i marts blev kåret som ”Årets københavnske talent”. Hun er meget ung, og meget med for at lære. Endelig er den tidligere akademi-elev Anne Sofie Kirkegaard (SPARTA) også med på 400m hæk.Vi står i dag med en særdeles lovende masse af store talenter, men samtidig hersker der ingen tvivl om, at vi skal blive endnu bedre til at gøre talenterne bevidste om og klar til, at de skal være indstillede på, at der går omkring 10 år fra nu, før de har mulighed for at nå deres totale maksimum.

Det er selvfølgelig fint, at vi har så mange talenter, men det er senior-atleter, der topper, vi skal skabe. I den forbindelse vil jeg gerne fremhæve betydningen af, at Team Copenhagen har etableret Eliteidrætsakademiet. Det er en af de vigtigste faktorer i forhold til fastholdelsen og den fortsatte forløsning af de store talenters potentiale.

Læs mere om Team Copenhagen Eliteakademi HER

Interviewet sluttede med, at Henrik og jeg lovede hinanden at kæmpe for, at der kommer rigtig mange tilskuere på Østerbro Stadion til CAG 2017 den 20. juni kl. 19:00.

Hvis du ikke har prøvet at se atletik live før, så er det på høje tid – og CAG er en god start.

 

* Hvis du vil orientere dig yderligere, så gå ind på Facebook siden ”Copenhagen Athletics Games 2017” -  Her kan du følge de løbende nyheder om CAG 2017. Click her: http://bit.ly/2r26sZO

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold

Luk