Mens SPARTA-stangspringeren Rasmus Jørgensen gik og forberedte sig på at skulle afsted senere på dagen til Bruxelles, lykkes det mig at fange ham for at høre, hvor klar han var til at levere resultater ved CAG.

Leif Chr. Mikkelsen | juni 2017 | Foto: Robert Dines Rasch og Christopher Mertz

Hvordan oplever du her knap 2 uger før CAG, at dine chancer for at kvalificere dig til VM ved stævnet på Østerbro Stadion er?

De er formentlig de bedste nogen sinde.

Jeg føler mig klar til at springe rigtig højt; og føler, at jeg har noget at have optimismen i. For et år siden skiftede jeg træner. Efter at jeg havde trænet – og været glad for det – hos Thor Torp i 15 år. Men et så langt parløb bliver også præget af rutiner.

Min nye træner; Gustav er svensk – og meget videnskabeligt funderet. Så alle former for fysisk træning sker på baggrund af videnskabelige analyser og målinger. Der er tal for hvor mange watt, jeg kan producere for at komme højt op; og der er data, der begrunder, hvad vi lægger ind i den daglige træning. Sideløbende er der også blevet gearet op for den tekniske træning, for her, tror vi, at grundlaget for resultatfremgang er størst. - Jeg er jo med mine 28 år ikke længere et ungt talent.

Min indendørs sæson i år har ikke budt på de helt store resultater. Har sprunget 5,40m; men min fornemmelse har dog hele tiden været rigtig god. Og forleden sprang jeg 5,56m, som kun er 9 cm fra min personlige rekord. 

Kvalifikationskravet for at komme til VM i London til august er 5,70m, og godt nok temmelig skrapt. Men min fornemmelse for, at jeg kan levere springet, er rigtig god. Selvfølgelig har trænerskiftet krævet en hel del tilvænning, men jeg er enormt stimuleret af det, og føler også, at mit fulde potentiale endnu ikke er blevet forløst.

Selvfølgelig vil jeg gerne til VM, men vil dog ikke fortvivle, hvis det glipper, for mit vigtigste mål, som er næret af de gode fornemmelser, som trænerskiftet har givet mig, er at blive deltager ved OL i Tokyo i 2020.

Nu fortalte du mig indledningsvis, at du er begejstret for at konkurrere på Østerbro Stadion, men hvad kan CAG gøre for, at du bliver maksimalt bakket op den 20.?

Dansk atletik er jo ikke ligefrem forkælet med mange tilskuere, men det er fedt, når der er mange tilskuere på stadion og man fornemmer, at der bliver fulgt levende med, når man konkurrerer. Der kan sagtens ligge de ekstra centimeter i de afgørende spring, når man fornemmer opbakning fra tilskuere, der har stillet sig ned i svinget på stadion, hvor stangspringskonkurrencen foregår. Det giver en dejlig intens stemning – og er enormt motiverende.

* Udover at være stangspringer på næsten fuld tid har Rasmus sideløbende passet sin videregående uddannelse, og han går snart i gang med det sidste halve år af sit medicinstudie.

 

Mød SPARTA's øvrige atleter her: SPARTA ATLETIK

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold

Luk