Elena G. Johansen

At have de her store drømme og mindre mål, er jo også med til at holde ens motivation oppe, når man f.eks. skal til lørdagsintervaller i øs pøs regnvejr

Elena G. Johansen Atletikudøver
  • Hvad er din drøm med din sport?

Jeg hedder Elena, og er lige startet i første G. på Gefion. Jeg løber mellemdistanceløb inden for atletikken. Jeg trænes af Kim Birk Jensen, som jeg først startede ”samarbejdet” med for et år siden, men på det år har jeg udviklet mig meget. Min store drøm med min sport, er at kunne blive ved med at dyrke den mange år endnu. Jeg har dog også større drømme med min sport. Jeg drømmer om i fremtiden at kunne kalde mig for deltager ved et af de større internationale seniorstævner som EM og VM. Jeg har selvfølgelig også den drøm, som jeg tror de fleste atleter har, nemlig at toppe på et suverænt niveau ved et OL. De her mål er jo store mål, som ligger langt ude i fremtiden, forhåbentlig. At have de her store drømme og mindre mål, er jo også med til at holde ens motivation oppe, når man f.eks. skal til lørdagsintervaller i øs pøs regnvejr eller står overfor et hårdt intervalpas.

  • Hvad er dit mål for i år?

Den gode fremgang har også været med til at give mig store drømme, men også realistiske mål i tankerne. Det helt store mål for i år var at prøve at komme ned på kvalifikationskravet til EYOF (Europæisk ungdoms OL) et krav jeg i starten af sæsonen kun var 3,5 sek fra. Det lykkedes mig ikke at komme ned omkring kravet, men jeg lærte på den måde også at klare små nederlag og lære at se frem mod nye mål. Mit mål for resten af sæsonen er at løbe et godt DMU og afslutte sæsonen med et tilfredsstillende resultat.

  • Hvad er det bedste ved din sport?

Der er mange gode ting ved min sport. En af de ting jeg holder allermest af, er selvfølgelig min daglige træning, da det er her man får rykket sine egne grænser, og hele tiden kan udfordre og presse sig selv til grænsen. Det fede ved træningen er selvfølgelig også at kunne se de resultater, der kommer ud af den til tider hårde, men altid sjove træning, der også til hver en tid kan få en i godt humør.

  • Hvad kan du bedst li’ – træning eller konkurrence? Og hvorfor?

Konkurrencerne er også en af de ting, der er med til at gøre, at jeg holder så meget af min sport. Det er her, man kan se resultaterne af ens arbejde. Det er i konkurrencerne, man kan få lov til at konkurrere med andre og løbe efter at blive den bedste, hvilket er det man træner for at blive hver dag. Selvom det er til konkurrencerne, at træningen rigtig giver mening, kan jeg ikke sige, om jeg holder mest af min træning eller konkurrencerne, da de er fede på hver deres måde. Jeg holder dog super meget af begge dele.

  • Hvilke forventninger har du til at være en del af Team Copenhagen Eliteidrætsakademi?

Mine forventninger til det at være en del af TC er, at jeg kan dyrke min sport på det niveau, jeg ønsker samtidig med en gymnasial uddannelse uden at gå på kompromis. Jeg håber, at TC er med til at gøre, at jeg får en god balance mellem skole og træning, som også ville være med, at jeg kan udvikle mig mest muligt begge steder. Jeg håber på at kunne mærke, at jeg kan yde mit bedste både til træning og i skolen uden at brænde ud på én af tingene. 

 

 

Navn: Elena G. Johansen

Sportsgren: Atletikudøver

Træner: Kim Birk

Foto: Michael Hyllested