Nyhed: Team Copenhagen Eliteidrætsakademi udvider med morgentræningsmiljø for floorball

Når den nye årgang af nyslåede TC-elever møder ind til deres første morgentræning i august 2023, vil der være et helt nyt TC-morgentræningsmiljø, der kan byde velkommen; morgentræningsmiljøet for floorball.

Team Copenhagen-morgentræningen for floorball sker i samarbejde mellem Team Copenhagen, Copenhagen Floorball Club og Vanløse Floorball, og repræsentanter fra alle parter ser frem til samarbejdet.

»Der er virkelig mange gode unge spillere i hovedstadsområdet og det her vil være med til at give dem de bedste forudsætninger.« - Sidse Stausholm, formand for Sportsudvalget i Copenhagen Floorball Club

Sidste Stausholm er formand for Sportsudvalget i Copenhagen Floorball Club, og repræsenterer således den ene af de to københavnske floorballklubber i dette træningssamarbejde. Hun glæder sig over, at de bedste københavnske floorballspillere nu får bedre forudsætninger for at dygtiggøre sig.

»Morgentræningen betyder meget for at kunne udvikle klubbens talenter mest muligt. Vi kan se, at det giver dem en stor fordel og en træningsmæssig ballast. Det betyder meget, at vi kan skabe talentmiljøet sammen på tværs af klubber, da det helt sikkert øger kvaliteten. Det er det der skal til for at hæve niveauet hos de enkelte spillere og i dansk floorball generelt. Vi brænder virkelig for at bidrage til at flere floorballtalenter går hele vejen med deres sport. Noget andet, der betyder meget, er, at de ambitiøse unge fra København lærer hinanden at kende og træner sammen, for talentmiljøet bliver større og mere stabilt på den måde. Der er virkelig mange gode unge spillere i hovedstadsområdet og det her vil være med til at give dem de bedste forudsætninger. «

 

Disse betragtninger bakkes op af Jesper Malm, der er formand i Vanløse Floorball, der er den anden part af træningssamarbejdet:

»Det kan være krævende både at skulle lykkes med sin uddannelse og sin sport samtidig. Med mulighederne vi får sammen med Team Copenhagen, får vores unge mennesker et bedre grundlag for at få en hverdag som fungerer. Vi er en lille sport, hvor kun meget få kan være så heldige, at de kan leve af den. Så uddannelse er vigtig. Desuden håber jeg vi får nogle unge mennesker som dygtiggør sig og får nye kompetencer og en stærk træningskultur, som de kan tage med ind i klubberne og floorballmiljøet generelt.«

For Jesper Malm kan de bedre forudsætninger for københavnske floorballtalenter bidrage til sportens udvikling i København som sådan:

Det er forudsætningen hvis vi skal hæve os i niveauet i forhold til andre lande. Vi håber vores nye samarbejde er med til at udvikle spillere på tværs af klubber og skabe et endnu bedre sportsligt miljø i hele hovedstaden.

At Team Copenhagen Eliteidrætsakademi nu får endnu et tilbud, er naturligvis også noget der skaber glæde i Team Copenhagens sekretariat, hvor uddannelseskonsulent Tenna Bjerregaard Terney siger:

» I Team Copenhagen er vi altid glade når klubber, der i mange andre sammenhænge er konkurrenter, har et godt talentudviklingssamarbejde til glæde for både de enkelte unge udøvere og sportens udvikling som sådan. Det er dette samarbejde et fremragende eksempel på, og vi er rigtig glade for, at floorball nu også er en mulighed på Team Copenhagen Eliteidrætsakademi.«

Om selve træningens indhold fortæller Jonathan Carlsen, der er hovedansvarlig for morgentræningen, at kommende TC-elever hos floorball kan forvente følgende af træningen:

»Træningen er individuel og henholdsvis fysisk og teknisk præget. I morgentræningen er det muligt at arbejde med teknik fx i forhold til pasninger, skud, løbebaner etc. og få mere individuel feedback end det er muligt til holdtræning. I den fysiske træning har vi fokus på coretræning, acceleration, eksplosivitet og bevægelsesmønstre. Alt med fokus på at blive en bedre floorballspiller. Morgentræningen er et supplement til din klubtræning.«

Foto: Jakob Carlsen
Tekst: Frederik Pihl