Der åbent for ansøgning til skoleåret 2021/2022

Hvad er Team Copenhagen Eliteidrætsakademi?

Formålet med Team Copenhagen Eliteidrætsakademi er at skabe de bedst mulige rammer for talentudviklingen i København. Det gør vi ved at:

1/ Støtte eliteidrætsklubber i at etablere kvalitative morgentræningsmiljøer og derigennem skabe forbedret træningskultur.

2/ Sikre idrætstalenter en sammenhængende tilværelse, hvor idrætten går hånd i hånd med uddannelse. Det sker via et samarbejde mellem københavnske uddannelsesinstitutioner, københavnske idrætsklubber og eliteidrætsfonden Team Copenhagen.

Team Copenhagen Eliteidrætsakademi er en mulighed for dig, der er god til din idræt. Her bliver din træning en integreret del af din skolegang.

Det betyder, at du f.eks. har skemafri hver tirsdag og torsdag indtil kl. 09.45, hvor du skal deltage i den morgentræning, som tilbydes af de eliteklubber, vi samarbejder med. Du kan vælge mellem 11 idrætsgrene.

Som elev på Team Copenhagen Eliteidrætsakademi er du stadig almindelig studerende; forskellen er, at akademiet samarbejder med din uddannelsesinstitution om at få din dagligdag som eliteidrætsudøver til at hænge sammen.

 

 

Team Copenhagen Eliteidrætsakademi udbyder følgende 11 idrætsgrene

Mere end bare morgentræning

Foruden morgentræning vil du som elev på Team Copenhagen Eliteidrætsakademi også møde indhold og undervisning, der har til hensigt at klæde dig bedre på til livet som eliteidrætsudøver. 

  • Fysiologisk screening
  • Basal sportsernæring
  • Life Skills/ Sportspsykologiske morgenmøder
  • Life Skills møde for resursepersoner
  • Idrætsskader – forebyggelse og behandling 
  • Spil til stregen / viden om spil, gambling og ludomani i sport 
  • Identitetsarbejde og transitioner

 

 

Sådan bliver du en del af Eliteidrætsakademiet

Ønsker du, at blive en del af Team Copenhagen Eliteidrætsakademi, skal du være idrætsudøver på betragteligt højt plan. Akademiet vil i samarbejde med de tilknyttede klubber vurdere, om du er sportsligt kvalificeret.
Herefter skal du, på normal vis, søge om optagelse på en af de tilknyttede ungdomsuddannelser.

 

Læs mere om optagelsesproceduren

Din motivation og talent er afgørende - ikke dine forældres økonomi

Ansvarlighed er en af Team Copenhagens bærende værdier - og Team Copenhagen skal understøtte den københavnske eliteidræt på en social- og samfundsansvarlig måde. I Team Copenhagen har vi en klar holdning om, at København skal være en by, hvor der er lige muligheder og lige adgang til sportslig udvikling og udfoldelse for idrætstalenter. Det skal være din motivation og dit talent, og ikke din økonomi, der er afgørende for, om du kan blive en del af Team Copenhagen Eliteidrætsakademi. Derfor er det gratis at være elev på Team Copenhagen Eliteidrætsakademi. Du får både morgentræninger, kurser og tøjpakke uden egenbetaling.

"Har du spørgsmål om Eliteidrætsakademiet? Tag endelig kontakt til mig."
Lise Warren Pedersen Uddannelseskonsulent