Ørestad Gymnasium

Ørestad Gymnasiums eliteidrætsprogram er målrettet unge lokale eliteidrætsudøvere, som ønsker mulighed for at kombinere eliteidræt med en ungdomsuddannelse med højt fagligt niveau og samtidig få en oplevelse af at være en del af skolens sociale liv og aktiviteter.

Ørestad Gymnasium har en holistisk tilgang til udviklingen af den enkelte elev, og kan gennem vores samarbejde med Team Copenhagen strukturere rammerne omkring gymnasieuddannelsen på en måde, så der skabes fleksibilitet til at investere nødvendige timer i træning og konkurrencer, samtidig med at idrætsudøverne kan gennemføre gymnasiet og få en oplevelse af et tilhørsforhold til skolen og klassekammeraterne. Derudover samarbejder vores to eliteidrætskoordinatorer med eliteidrætseleven, forældre, træner, klubber og forbund, skaber balance mellem uddannelse og eliteidræt.

 

Ørestad Gymnasium kan tilbyde øget fleksibilitet i skemaet, så der er plads til morgentræning, samt fleksibilitet i forhold til fravær og deadlines for afleveringer i forbindelse med længerevarende træningsophold og konkurrencer. Eliteidrætsudøverne har desuden mulighed for virtuel deltagelse i undervisningen i forbindelse med længerevarende træningslejre i løbet af skoleåret. Vi har oprettet en mentorordninger med det formål at hjælpe med individuelt at strukturere og overskue en presset hverdag, hvor sport, skole og socialt liv skal forenes, og vil udbyde interne workshops i Life Skills, hvor fokus er på at mestre balancen mellem elitesport, uddannelse og socialt liv. Dette og meget mere kan I læse mere om på vores hjemmeside: https://oerestadgym.dk/eliteidraet/