"Tag fat i mig hvis du vil indstille kandidater til prisen Årets Københavnske Talentudvikler, eller har spørgsmål."
Frederik Pihl Kommunikationskonsulent

Hvem skal kåres som Årets Københavnske Talentudvikler?

I forbindelse med Danmarksmesterfesten 2023 på Københavns Rådhus (datoen er endnu ikke fastlagt), skal vi have uddelt prisen Årets Københavnske Talentudvikler. Derfor opfordrer vi nu alle med tilknytning til de københavnske talent- og elitemiljøer til at indstille kandidater.

Baggrund

En af Team Copenhagens væsentligste opgaver er at støtte op omkring den københavnske talentudvikling. Talentudvikling er da også blevet en hjørnesten i Team Copenhagens daglige arbejde, hvilket bl.a. resulterer i, at ca. ¾ del af de støttemidler, Team Copenhagen udbetaler, går til talentudvikling i de københavnske eliteklubber.

Formålet med prisen

Team Copenhagen har allerede en talentpris til at anerkende et af de mange store københavnske talenter, der har potentiale til at gøre sig gældende indenfor dansk eliteidræt på seniorniveau. Vi mener dog, at man i den bredde offentlighed ofte glemmer folkene bag - trænerne. Og de trænere, der får opmærksomhed og anerkendelse, er som regel elitetrænerne på seniorniveau – ikke talentudviklerne, hvis arbejde ellers er en nødvendig forudsætning for senere eliteresultater. Derfor ønsker Team Copenhagen at kåre Årets Københavnske Talentudvikler.

Hvem kan indstilles

De københavnske eliteklubber og andre aktører med relation til københavnsk eliteidræt kan frit indstille trænere og andre former for talentudviklere. Talentudvikleren skal (gerne via udøveres udvikling og præstationer) have gjort sig bemærket som én, der formår at arbejde langsigtet med henblik på udøvernes udvikling og det på et niveau, som muliggør en idrætskarriere på internationalt topniveau. Eftersom der lægges vægt på talentudviklerens evne til at arbejde langsigtet, er det vigtigt at understrege, at det bestemt ikke kun er den pågældende talentudviklers arbejde nu og her, der bliver vurderet, men også den samlede indsats som talentudvikler gennem tiden.

Vi ser frem til at få nogle spændende indstillinger. Deadline er ved udgangen af januar 2023.

Hvis du vil indstille kandidater eller har spørgsmål til kåringen, kan du rette henvendelse til Frederik Pihl fra Team Copenhagens sekretariat.

Foto: Sidste års vinder af Årets Københavnske Talentudvikler Stig Kramer fra Nørrebro Taekwondoklub. Fotograf: Klaus Sletting