#CPH2TOKYO - Sådan gik det de københavnske atleter

Få overblikket over hvordan OL gik for det 15 atleter, der til dagligt repræsenterer københavnske eliteklubber.

Replaced due migration

Jesper Hansen fra Københavns Flugtskytteklub er efterhånden en garvet herre, når det kommer til OL. Han har repræsenteret de danske farver både i London i 2012 og i Rio i 2016, og således blev OL i Tokyo Jesper Hansens tredje OL i træk. Jesper Hansen udtalte forud for legene, at han ville bruge sin erfaring fra de tidligere OL, til holde fokus på præstationen på skydebanen, og ikke lade sig distrahere af det »cirkus« som OL, i følge Jesper Hansen, kan være. Man må sige at planen lykkedes for den københavnske skytte, da han i en spændende finale skød sølvet hjem til Danmark.

Jesper Hansen gav interview til DR-Sporten i forbindelse med hans udtagelse til OL: Dansk veteran skal skyde olympiske duer igen 

 

Roning, Singlesculler | Sverri Nielsen - Danske Studenters Roklub - 4. plads

Den stærke roer var et af de varmeste bud på dansk OL-guld. Han er forsvarende europamester, og kom til Tokyo med selvtillid i bagagen, men anerkendte samtidigt, at feltet var tæt: "Alle (i feltet, red.) kan vinde OL-guld. Feltet er meget tæt, så vi tager ikke noget for givet."

Se indslaget fra TV2 Sporten: "Jeg kan vinde OL-guld" 

Desværre endte den stærke færing uden for podiet, efter at se sig slået med blot 0,15 sekunder i finalen.

 

 

Roning - toer uden styrmand | Lærke Berg Rasmussen (Danske Studenters Roklub) og Fie Udby (KVIK) - samlet 8. plads

Lærke Berg Rasmussen (Danske Studenters Roklub) og Fie Udby (KVIK) er en helt ny konstellation i dansk roning. De to rutinerede roere, der begge har OL-medaljer hjemme i skuffen, havde kun trænet sammen i ganske få uger før de kvalificerede sig til OL i Tokyo. Dametoeren sikrede sig en samlet 8. plads, da de kom ind som nummer to i b-finalen.

Læs mere om de to roere og den nye konstellation i denne artikel fra Berlingske

 

Roning, Damefirer | Christina Juhl Johansen (Danske Studenters Roklub) - 8. plads

Christina Juhl Johansen udgør en fjerdedel af den danske damefirer. Sammen med Trine Dahl Pedersen (Holstebro), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd), Ida Gørtz Jacobsen (Bagsværd) skulle Christina Juhl Johansen, som i denne konstellation er den, der har siddet længst tid i damefireren, forsøge at få metal hjem til Danmark. Damefirerens sammensætning er blevet ændret i det seneste år, for at få mere fart i båden. Desværre blev det kun til en ottendeplads, hvilket var skuffende for roerne selv. Læs hvad Trine Dahl Pedersen sagde til Dagbladet Holstebro Struer.

 

Roning, herretoer uden styrmand | Frederic Sebastian Vystavel, Københavns Roklub (KR) - BRONZE 🥉

Frederic Sebastian Vystavel fra Københavns Roklub har sammen med Joachim Sutton (Roskilde Roklub) virkelig fundet formen i løbet af foråret 2021. Den gode form kulminerede til OL, da de roede en flot - og for nogen overaskende - OL-bronze hjem til Danmark.

 

 

BMX | Simone Tetsche Christensen, Københavns BMX Klub - 6. plads

For anden gang i karrieren var Simone Tetsche Christensen fra Københavns BMX Klub med til OL. Det har imidlertid ikke været en nem vej på grund af Corona-nedlukning og en række skader - senest en brækket knogle i underarmen. Forud for legene udtalte Simone Tetsche Christensen i et interview med Eurosport:

»Jeg skal i Tokyo stå i den bedst mulige form i forhold til de kort, som jeg nu engang har fået tildelt. Men jeg aner ikke, hvor jeg ligger i forhold til konkurrenterne, da jeg ikke har kørt mod dem i meget lang tid,” siger BMX-rytteren.

Simone Tetsche Christensen sluttede på en 6. plads, hvilket var hendes målsætning og var efterfølgende stolt af sig selv om hendes evne til at holde hovedet koldt, som hun fortæller i et interview med Eurosport.

 

 

Judo, -73kg | Tommy Macias, PI Judo

Den svenske judoka Tommy Macias, der til dagligt kæmper i PI Judo, kom til OL i forrygende form som nykåret viceverdensmester. Han tog sølv til VM i Budapest i begyndelsen af juni, hvor han på vejen til finalen nåede at slå den forsvarende stærke verdensmester fra Japan, Soichi Hashimoto. Tommy er en del af det københavnske elitetræningsfællesskab CPH Judo, som er direkte støttet af Team Copenhagen. Elitetræningsfællesskabet består af tre klubber: PI Judo, Brønshøj Judo Club og Mitani. I samme elitetræningsfælleskab findes også Lærke Marie Olsen fra Gladsaxe Judo, som også skal til OL - og det som den første danske kvinde nogensinde.

Det endte med en 9. plads for den svenske kæmper; et resultat der ikke levede op til Macias' egne forventninger som han fortæller på sin Instagram:

 

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Tommy Macias (@tommymacias)

Mountainbike | Sebastian Fini, Bart Brentjens MTB team

Sebastian Fini (f. 1995) har fået sin mountainbike-opdragelse i københavnske Dansk Mountainbike Klub, og da han gik på Gefion Gymnasium i årene 2011-2014 var han en del af Team Copenhagen Eliteidrætsakademi. Den stærke og erfarne rytter havde 17 danske mesterskaber og en Word Cup sejr i rygsækken, men havde aldrig tidligere været til OL. Sebastian Fini havde en top-10 placering som målsætning, som desværre ikke blev indfriet, da Sebastian endte på en 22. plads.

Skuffelsen lagde sig dog rimeligt hurtigt, da den stærke rytter tog sølv til EM godt to uger senere (15. august 2021)

 

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Sebastian Fini (@sebastianfini)

4x100M Kvinder | Ida Kathrine Karstoft, Astrid Glenner-Frandsen og Emma Beiter Bomme, Sparta Atletik - NY DANSK REKORD

Danmark sendte i alt 17 atletikudøvere til OL. Det er det højeste antal i 101 år. 

Det var ikke kun en historisk stor mængde deltagere for dansk atletik, men også for Sparta Atletik, der havde hele seks udøvere med, hvilket var historisk mange for den stolte københavnerklub. De tre spartanere på billedet til venstre var udtaget sammen med Louise Østergaard (Randers Freja Atletik), Mathilde U. Kramer (FIF Atletik og Motion) og Mette Graversgaard (Aarhus 1900 Atletik og Løb)

 

 Det danske stafethold præsterede et flot løb, og satte ny dansk rekord.

 

4x100M Mænd | Frederik Schou-Nielsen og Tazana Kamanga-Dyrbak, Sparta Atletik - NY DANSK REKORD

Dansk atletik er lykkedes med at kvalificere et stafethold for både kvinder og herrer. En imponerende bedrift. Kvalifikationen blev sikret til VM i Polen i begyndelsen af maj, og det var noget af en neglebidder som du kan læse om i denne artikel fra Berlingske. Vi kan afsløre så meget, at der var tusindedele på spil

Foruden Spartanerne Frederik Schou-Nielsen (ses på billedet til højre) og Tazana Kamanga-Dyrbak var følgende udtaget til 4x100M: Kristoffer Hari (Hvidovre Track Club), Emil Mader Kjær (Skive AM), Kojo Musah (Aarhus 1900 Atletik og Løb) og Simon Hansen (Aarhus 1900 Atletik og Løb

 Ligesom det danske kvindestafethold slog herrerne også ny dansk rekord - se deres løb her:

3000M Forhindring | Ole Hesselbjerg, Sparta Atletik

Ole Hesselbjerg repræsenterede også Danmark ved legene i Tokyo i 2016 og kom derfor med Tokyo med en vis portion olympisk erfaring. Det er dog ikke kun erfaringen, der er blevet større siden Rio - men også formen. Ole Hesselbjerg satte i juni 2021 ny dansk rekord i disciplinen, og var altså i topform frem mod legene. Desværre blev det ikke til en finaleplads for den danske løber

 

 

1500m | Christian Lykkeby Olsen, Sparta Atletik

Sparta Atletik var også repræsenteret til PL i Tokyo. Løberen Christian Lykkeby Olsen tørnede ud og forbedrede sin personlig rekord med halvandet sekund, og endte på en syvendeplads blandt de 12 hurtigste løbere på distancen. 

Nu ser den 27årige asseneser frem mod VM i paraatletik næste år. Det afholdes også i Japan, i Kobe, næste år.