#CPH2TOKYO

#CPH2TOKYO

Foreløbigt er 15 atleter, der til dagligt repræsenterer københavnske eliteklubber, udtaget til OL. Få overblikket over atleterne her på siden

Skeetskydning | Jesper Hansen, Københavns Flugtskytteklub

Jesper Hansen fra Københavns Flugtskytteklub er efterhånden en garvet herre, når det kommer til OL. Han har repræsenteret de danske farver både i London i 2012 og i Rio i 2016, og således bliver OL i Tokyo Jesper Hansens tredje OL i træk. Jesper Hansen bruger sin erfaring fra de tidligere lege til holde fokus på præstationen på skydebanen, og ikke lade sig distrahere af det »cirkus« som OL kan være i følge Jesper Hansen.

Jesper Hansen gav interview til DR-Sporten i forbindelse med hans udtagelse til OL: Dansk veteran skal skyde olympiske duer igen 

Skeetskydning - Kvalifikation, dag 1

Søndag d. 25. juli

Kl. 02:00-09:00 Dansk tid

Konkurrence-venue: Asaka Shooting Range

Skydning kan følges på DR

 

Roning, Singlesculler | Sverri Nielsen - Danske Studenters Roklub

Den stærke roer er et af de varmeste bud på dansk OL-guld. Han er forsvarende europamester og kommer til Tokyo med selvtillid i bagagen, men anerkender samtidigt, at feltet er tæt: "Alle (i feltet, red.) kan vinde OL-guld. Feltet er meget tæt, så vi tager ikke noget for givet."

Se indslaget fra TV2 Sporten: "Jeg kan vinde OL-guld" 

Single sculler - Heats

Fredag d. 23. juli

Kl. 01:30 - 05:10 Dansk tid

Konkurrence-venue: Sea Forest Waterway

Roning kan følges på Discovery+

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Sverri Nielsen (@sverrinielsen)

Roning - toer uden styrmand | Lærke Berg Rasmussen (Danske Studenters Roklub) og Fie Udby (KVIK)

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Fie Udby Erichsen (@fieudby)

Lærke Berg Rasmussen (Danske Studenters Roklub) og Fie Udby (KVIK) er en helt ny konstellation i dansk roning. De to rutinerede roere, der begge har OL-medaljer hjemme i skuffen, havde kun trænet sammen i ganske få uger før de kvalificerede sig til OL i Tokyo. Det bliver spændende at se hvor langt den nye konstellation kan nå.

Læs mere om de to roere og den nye konstellation i denne artikel fra Berlingske

 

Toer uden styrmand (dame) - Heats

Lørdag d. 24. juli

Kl. 01:30 - 05:30 Dansk tid

Konkurrence-venue: Sea Forest Waterway

Roning kan følges på Discovery+

 

Roning, Damefirer | Christina Juhl Johansen (Danske Studenters Roklub)

Christina Juhl Johansen udgør en fjerdedel af den danske damefirer. Sammen med Trine Dahl Pedersen (Holstebro), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd), Ida Gørtz Jacobsen (Bagsværd) skal Christina Juhl Johansen, som i denne konstellation er den, der har siddet længst tid i damefireren, forsøge at få metal hjem til Danmark. Damefirerens sammensætning er blevet ændret i det seneste år, for at få mere fart i båden. Det bliver spændende at se, om Christina Juhl Johansen og de tre andre roere kan hive metal med på land.

 

Damefirer - Heats

Lørdag d. 24. juli

Kl. 01:30 - 05:30 Dansk tid

Konkurrence-venue: Sea Forest Waterway

Roning kan følges på Discovery+

Roning, herretoer uden styrmand | Frederic Sebastian Vystavel, Københavns Roklub (KR)

Frederic Sebastian Vystavel fra Københavns Roklub har sammen med Joachim Sutton (Roskilde Roklub) virkelig fundet formen i løbet af foråret 2021. Det bliver spændende at se, hvor langt de kan komme til legene i Tokyo.

 Læs om udtagelse fra DIF

Herretoer uden styrmand- Heats

Fredag d. 23. juli

Kl. 01:30 - 05:30 Dansk tid

Konkurrence-venue: Sea Forest Waterway

Roning kan følges på Discovery+

 

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Frederic Vystavel (@fredvyst)

BMX | Simone Tetsche Christensen, Københavns BMX Klub

For anden gang i karrieren skal Simone Tetsche Christensen fra Københavns BMX Klub med til OL, men det har ikke været en helt nem vej på grund af Corona-nedlukning og en række skader - senest en brækket knogle i underarmen.

»Jeg skal i Tokyo stå i den bedst mulige form i forhold til de kort, som jeg nu engang har fået tildelt. Men jeg aner ikke, hvor jeg ligger i forhold til konkurrenterne, da jeg ikke har kørt mod dem i meget lang tid,” siger BMX-rytteren og tilføjer:

"Jeg glæder mig virkelig til at konkurrere i Tokyo. Jeg har gode minder fra Rio-legene, og i Tokyo vil jeg give alt, hvad jeg har. Så må vi se, hvor langt det rækker.«

 

Se Simone fortælle Eurosport om sit skadesforløb i foråret, og om hvordan hun ikke frygter, at skaden kommer til at forhindres hendes deltagelse. 

BMX - Kvartfinaler

Torsdag d. 29. juli

Kl. 03:00 - 07:00 Dansk tid

Konkurrence-venue: Ariake Urban Sports Park

BMX kan følges på DR

Judo, -73kg | Tommy Macias, PI Judo

Den svenske judoka Tommy Macias, der til dagligt kæmper i PI Judo, kommer til OL i forrygende form - han er nemlig nykåret viceverdensmester. Han tog sølv til VM i Budapest i begyndelsen af juni, hvor han på vejen til finalen nåede at slå den forsvarende stærke verdensmester fra Japan, Soichi Hashimoto. Tommy er en del af det københavnske elitetræningsfællesskab CPH Judo, som er direkte støttet af Team Copenhagen. Elitetræningsfællesskabet består af tre klubber: PI Judo, Brønshøj Judo Club og Mitani. I samme elitetræningsfælleskab findes også Lærke Marie Olsen fra Gladsaxe Judo, som også skal til OL - og det som den første danske kvinde nogensinde.

Judo (-73kg) herrer - Elimination Rounds

Mandag d. 26. juli

Kl. 04:00-11:00 Dansk tid

Konkurrence-venue: Nippon Budokan

Judo kan følges på Discovery+

 

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Tommy Macias (@tommymacias)

 

Mountainbike | Sebastian Fini, Bart Brentjens MTB team

Sebastian Fini (f. 1995) har fået sin mountainbike-opdragelse i københavnske Dansk Mountainbike Klub, og da han gik på Gefion Gymnasium i årene 2011-2014 var han en del af Team Copenhagen Eliteidrætsakademi. Den stærke og erfarne rytter har 17 danske mesterskaber og en Word Cup sejr i rygsækken, men har aldrig tidligere været til OL. Sebastian Fini har en top-10 placering som målsætning, og vi glæder os til at følge løbet på Izu MTB Course syd for Tokyo. 

Mountainbike - Finale

Mandag d. 26. juli

Kl. 08:00-10:00 Dansk tid

Konkurrence-venue: Izu MTB Course

Mountainbike kan følges på Discovery+

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Sebastian Fini (@sebastianfini)

Læs vores artikel om Sebastian Finis OL-udtagelse her

4x100M Kvinder | Ida Kathrine Karstoft, Astrid Glenner-Frandsen og Emma Beiter Bomme, Sparta Atletik

Danmark sender i alt 17 atletikudøvere til OL. Det er det højeste antal i 101 år. i 1920 foregik legene i Antwerpen i Belgien, og denne gang er det som bekendt i Tokyo. 

Det er ikke kun en historisk stor mængde deltagere for dansk atletik, men også for Sparta Atletik, der har hele seks udøvere med, hvilket er historisk mange for den stolte københavnerklub. De tre spartanere på billedet til venstre er udtaget sammen med Louise Østergaard (Randers Freja Atletik), Mathilde U. Kramer (FIF Atletik og Motion) og Mette Graversgaard (Aarhus 1900 Atletik og Løb)

 

4x100m (kvinder) - Round 1

Torsdag d. 5. august

Kl: 02:00-09.05 Dansk tid

Konkurrence-venue: Tokyo Olympic Stadium

 

4x100M Mænd | Frederik Schou-Nielsen og Tazana Kamanga-Dyrbak, Sparta Atletik

Dansk atletik er lykkedes med at kvalificere et stafethold for både kvinder og herrer. En imponerende bedrift for et lille land som os. Kvalifikationen blev sikret til VM i Polen i begyndelsen af maj, og det var noget af en neglebidder som du kan læse om i denne artikel fra Berlingske. Vi kan afsløre så meget, at der var tusindedele på spil

Foruden Spartanerne Frederik Schou-Nielsen (ses på billedet til højre) og Tazana Kamanga-Dyrbak er følgende udtaget til 4x100M: Kristoffer Hari (Hvidovre Track Club), Emil Mader Kjær (Skive AM), Kojo Musah (Aarhus 1900 Atletik og Løb) og Simon Hansen (Aarhus 1900 Atletik og Løb

 

4x100m (mænd) - Round 1

Torsdag d. 5. august

Kl: 02:00-09.05 Dansk tid

Konkurrence-venue: Tokyo Olympic Stadium

 

3000M Forhindring | Ole Hesselbjerg, Sparta Atletik

Ole Hesselbjerg repræsenterede også Danmark ved legene i Tokyo i 2016 og kommer derfor med Tokyo med en vis portion olympisk erfaring. Det er dog ikke kun erfaringen, der er blevet større siden Rio - men også formen. Ole Hesselbjerg satte i juni 2021 ny dansk rekord i disciplinen, og ser brandvarm ud. 

3000M Forhindringsløb - Round 1

Fredag d. 29. juli

Kl: 02:00-12:30 Dansk tid

Konkurrence-venue: Tokyo Olympic Stadium

Atletik kan følges på DR