Årets Idrætstalent 2016: Anna Mark Helwigh fra Sparta

Årets Idrætstalent 2016: Anna Mark Helwigh fra Sparta

Team Copenhagens pris "Årets Idrætstalent 2016" gik til Anna Mark Helwigh fra Sparta. Her ses hun med træneren Kim Birk Jensen.

Til Danmarksmesterfesten på Københavns Rådhus den 8. marts fejrede Københavns Kommune de 190 eliteudøvere, der vandt en senior guldmedalje i 2016. 

Et af aftenens højdepunkter var uddeling af Team Copenhagens pris "Årets Idrætstalent 2016. Der var fem nominerede til prisen, som gik til Anna Mark Helwigh fra Sparta Atletik

 

Se billeder fra festen på Facebook

I sommeren 2016 blev 16-årige Anna (fylder 17 år den 12. marts) ungdoms-europamester på 2000 m forhindring i Tbilisi, Georgien i overlegen stil. 2016 bød også på Europa Cup på Spartas senior- og juniorhold (hvor det blev til sejr på 1500 m), NM og EM i cross for U20 og NM for U20 på 1500 m, hvor det blev til bronze. Da 2016 sluttede, var Anna nr. 1 på verdensranglisten. 

”Det vidner om et grundlæggende niveau og en træningsihærdighed, der kan være langsigtede perspektiver i”, udtaler Lise Warren Pedersen, ansvarlig for Team Copenhagen Eliteidrætsakademi, hvor Anna er elev.

Sparta Atletik fortæller om Anna som person:
Udover at Anna er et af de største talenter, som vi har set i Sparta, så er hun en meget vellidt pige i klubben og på hendes træningshold. Hun har altid øje for alle i gruppens ve og vel og er meget omsorgsfuld. Anna bryder sig slet ikke om den opmærksomhed, det har givet at blive europamester og man kan ikke mærke på hende, at hun er europamester. Hun er, som hun altid har været, ydmyg og omsorgsfuld og en rigtig god veninde.

Foto: Klaus Sletting

Prisoverrækkelse

Her får Anna Mark Helwigh overrakt prisen af Martin Wiil fra Consensus IT, som har sponseret rejselegatet på 10.000 kr., som følger med prisen. 

Juryen, der stod for at udvælge "Årets Talent" bestod udover Martin Wiil af Lise Warren Pedersen, uddannelseskonsulent i Team Copenhagen og Jeppe Haugaard, idrætskonsulent i Team Copenhagen.