To KTK-piger sætter nye standarder i dansk trampolinspring

Københavns Trampolinklub (KTK) deltog d. 17.-19. juni i Aere Trampoline Cup i Brescia, Italien sammen med 15 andre lande. Konkurrencen var en ungdomskonkurrence, som blev afholdt sideløbende med en World Cup samme sted. KTK deltog med 16 af sine talenter mellem 10 og 14 år.

Størst succes havde klubben i U12- og U14 pige rækken, hvor de to danske mestre for hhv. U12 og U14 piger, Sofie Landberg og Smilla Thea Jensen (begge 12 år) stillede op.

Sofie stillede op i U12 pigerækken og satsede stort i den indledende runde. Det lykkedes hende at gennemføre en øvelse med en vanskelighedskarakter på 9,8. Øvelsen indeholdte hele seks dobbeltsaltoer, hvilket var meget tæt på Sofies personlige vanskelighedsrekord på 10,0. Det har ingen dansk pige i en U12-række gjort før! Sofie lå efter de indledende runder nr. tre inden finalen.
I finalen holdt Sofie sin plads og endte derfor med en flot bronzemedalje. Guld og sølv gik til hhv. Tyskland og Polen. 

Smilla Thea Jensen gennemførte ligeledes en øvelse på 9,8 i de indledende runder. Hun måtte dog fighte sig noget igennem både første og anden øvelse, men kvalificerede sig dog netop til finalen på en ottende plads.
I finalen sprang Smilla derimod op til sit allerbedste. Det lykkedes hende at rykke fra 8. pladsen helt op på medaljeskamlen, og det endte med en flot sølvmedalje til hende i U14 pigerækken. Guldet gik til en italiener, mens en tysker fik bronze.

For at sætte prikken over i’et, lykkedes det de to piger at vinde U14 pigesynkronrækken overbevisende – og de cementerede dermed deres meget høje internationale niveau. I denne række gennemførte de to piger en øvelse på hele 9,2 i vanskelighed, hvilket ligeledes aldrig er gjort før af nogle danske piger på deres alder. Øvelsen indeholdt hele fem dobbeltsaltoer. Nr. to blev et synkronpar fra Tyskland. Yderligere kom endnu et KTK-par på præmieskamlen, da Alva Solvang Nørskov (11 år) og Frida Forsby (13 år) fik bronze.

I herrernes konkurrence var der ligeledes stor succes for KTK i synkronrækkerne.
Benjamin Tómasson (11 år) og Carl Emil Boelsmand Larsen (12 år) fik en flot bronzemedalje i U12-rækken.
Nr. et og to blev Polen og Italien.

I U14 drengesynkron lykkedes det Emil Lynnerup Andersen (10 år) og Oscar Birkemose (13 år) at vinde bronze. Nr. et og to blev hhv. Tyskland og Italien

Sidste medalje til KTK gik til de to meget talentfulde tvillinger Alfred og Emil Krydsfeldt (14 år), som med en øvelse på 10,5 i vanskelighed og med en meget høj synkronkarakter på 9,3 fik en fortjent sølvmedalje efter et par fra Bulgarien. Nr. tre blev et synkronpar fra Sverige.

Med alle de imponerende synkronresultater til KTKs ungdomsspringere, og med Sofie Landbergs og Smilla Thea Jensens meget høje internationale niveau, tegner det meget godt for fremtiden og viser endnu engang klubbens i øjeblikket meget stigende niveau blandt udøverne.
Foran alle de deltagende springere i denne konkurrence ligger nu en lang sommerperiode med grundtræning, tekniktræning samt indøvelse af nye sværheder til konkurrencesæsonen i efteråret, som bl.a. omfatter de nordiske mesterskaber i oktober, hvor KTK vil have medaljekandidater i alle rækker, junior som senior.

Følg Københavns Trampolin Klub på Facebook