Københavns Trampolinklub viste stor styrke til DM for herrer og damer


Københavns Trampolin Klub har i flere år været stort set altdominerende i ungdomsrækkerne i Danmark.


Ved det nyligt overståede DM U12, U14 og U17 i april måned vandt KTK halvdelen af alle danmarksmesterskaber. Hele seks ud af 12 mulige DM-titler, og vandt yderligere i alt 27 medaljer ud af de 54 mulige, og sad derfor igen på 50 % af alt der kunne vindes.


Lørdag d. 21. maj skulle KTK så vise deres styrke i eliterækkerne ved DM i trampolin for damer og herrer. 

DM-guld for tredje år i træk?
I damernes individuelle række leverede KTKs Helena Mogensen (20 år) to meget flotte og stabile øvelser i de indledende runder. Helena vandt selv samme DM i 2014. Og Vanessa Rae Smith vandt det i 2015. Der var derfor en mulighed for at KTK for tredje år i træk kunne vinde damernes konkurrence, hvis Helena kunne gøre det igen. I trampolin er det desværre ofte de små marginaler, der gør forskellen på, om man kommer helt til tops eller kikser. Og Helena ramte desværre ikke sin bedste øvelse i finalen, hvor der blev startet fra nul. Hun gennemførte dog sin øvelse som planlagt, men måtte efter en del vandringer i trampolinen og stilbrud tage sig til takke med en fjerdeplads. Vinderen blev Maila Walmod fra Roskilde.
Udover Helena havde KTK i alt fire ud af de otte damer, som var kvalificeret til finalen. Smilla Thea Jensen, Malou Rosenquist og Ida Brandorff blev henholdsvis nr. seks, syv og otte. Så der er mange på vej op blandt KTKs damer.

DM-guld i synkron til Helena Mogensen
Efter Helenas mindre gode resultat i de indledende runder tog hun revanche: Helena vandt DM-titlen i synkron sammen med førnævnte Maila Walmod.

DM-bronze til Xenia Pobloth
KTK havde yderligere en springer på podiet i damesynkron, nemlig Xenia Pobloth (20 år), som fik en bronzemedalje sammen med hendes synkronmakker Pernille Juhl Mogensen fra Odense.

DM-sølv til Jakob Schoppe
I herrernes individuelle konkurrence leverede KTKs to medaljehåb, Martin Wagner Christensen (18 år) og Jakob Schoppe (23 år) to gode og stabile øvelser hver i de indledende runder, og sikrede sig finalepladserne. Martin lå på andenpladsen og Jakob lå nummer tre inden finalen.
I finalen sprang Jakob Schoppe helt op til sit allerbedste med personlig pointrekord til følge. Dog blev han slået lige på stregen af Benjamin Kjær fra Haslev, så Jakob måtte nøjes med sølv. Martin måtte kæmpe sig igennem sin øvelse, hvilket det dog lykkedes ham at gennemføre i en rimelig stil, men dette satte ham ned på den noget ærgerlig fjerdeplads.

Trods ærgrelsen over at være lige ved og næsten for Jakob Schoppe, var det ovenfra set en stor oprejsning for klubben at se ham levere en toppræstation efter flere uheldige konkurrencer tidligere i sæsonen. Så der er grobund for gode forhåbninger til Jakob for den kommende tid – specielt når han skal repræsentere Danmark på den internationale arena ved diverse World Cups og til NM til efteråret.

DM-sølv i synkron til Jakob Schoppe og Martin Wagner
Jakob og Martin, som lavede dagens sværeste synkronøvelse i finalen, startende med en triff (tredobbelt forlæns salto med halv skrue). De blev dog (igen) slået lige på stregen af to herrer fra hhv. Greve og Haslev.

DM-bronze til Daniel Vidstrup
KTKs sidste medaljetager var Daniel Vidstrup (23 år), som fik en bronzemedalje igen i herresynkron, hvor han sprang sammen med sin makker, Kasper Sørensen fra Haslev.
Det blev altså i alt til seks medaljer og en danmarksmester i synkron til dette års DM i trampolin

Flest DM-titler i 2016
Med Helenas synkrone danmarksmesterskab kom KTK op på hele syv danmarksmesterskaber indtil videre i år. Og KTK er derfor den klub i Danmark der har vundet flest DM titler indtil videre.

Kommende konkurrencer
Årets sidste danmarksmesterskaber er DM U17 hold og DM senior hold til efter året, hvor KTK har mulighed for at vinde flere DMtitler.

De næste par måneder vil for flere af KTKs ungdomsspringere stå i de internationale konkurrencers tegn. KTK har deltagelse med 16 springere i Aere Trampoline Cup i Italien i juni og fire springere i Scalabis Cup i Portugal primo juli. Og for KTKs landsholdsspringere står der forberedelse til World Cup midt i juli på programmet.

København Trampolinklubs strategiske arbejde
Men udover forberedelsen til de ovenstående konkurrencer, ligger der i klubbens strategiske arbejde med dagens resultater en klar forvisning om, at de nævnte seniorelitespringere er de helt rigtige at satse på med henblik på fremtiden for klubbens topelite.

Så den kommende tid i klubben vil bestå i ekstra målrettet arbejde på at skabe et endnu bedre set up for disse springere, med optimale træningsforhold, topkvalificerede trænere, optimalt materiel samt diverse supporterende funktioner for disse topprofiler.

Vil du følge Københavns Trampolin Klub Facebook?