Danmarksmesterfesten 2020

Danmarksmesterfesten 2020

I marts 2020 fejrer Københavns Kommune de københavnske seniorudøvere, der vandt DM-guld og/eller en EM- eller VM-medalje i 2019. Festen bliver traditionen tro afholdt på Københavns Rådhus. Team Copenhagen har arrangeret Danmarksmesterfesten siden 2005.

De nominerende til Årets Københavnske Idrætstalent 2019

Victor Palne

BMX-rytter

Læs om Victor Palme

Carl-Frederik Bevort

Cykelrytter

Læs mere om Car-Frederik

Klara Skriver Loesl

Sprinter og stangspringer

Læs mere om Klara

Sofia Bisgaard

Beachvolley

Læs mere om Sofia

Årets Idrætstalent 2018

Til Danmarksmesterfesten kårer Team Copenhagen "Årets Idrætstalent". Prisen uddeles til et københavnsk stortalent, der har gjort sig særligt bemærket i det forgangne år. 

Team Copenhagen vil med talentprisen medvirke til at anerkende et af de mange store københavnske talenter, som allerede nu gør sig gældende inden for dansk eliteidræt. Prisen består ud over hæderen af et rejselegat på 10.000 kr., som skal bruges i forbindelse med et træningsophold i udlandet.

I 2019 gik Årets Idrætstalent 2018 til Jonas Winterberg-Poulsen fra Fægteklubben Trekanten (Foto: Klaus Sletting)


Krav til indstilling af kandidater
De københavnske eliteklubber og/eller specialforbund kan frit indstille talenter til Team Copenhagens Talentpris. Talentet skal have gjort sig særligt bemærket i det forgangne år (2019) med resultater, der giver forhåbninger om en idrætskarriere på internationalt topniveau. Talentet må højst være fyldt 18 år ved udgangen af 2019.

Praktisk

  • Indstillingerne skal bestå af en argumenterende tekst og et foto i en høj opløsning
  • Indstillingerne sendes til: jh@teamcopenhagen.dk senest 23. januar 2020.
  • Har du spørgsmål, kan du kontakte Jeppe Haugaard på jh@teamcopenhagen.dk 
  • En udøver kan ikke blive Årets Talent i to på hinanden følgende år.

Dommerkomité
Dommerkomitéen består af tre personer fra den københavnske eliteidræt.

Uddeling af prisen
Årets Talent 2019 afsløres i forbindelse med Danmarksmesterfesten, der afholdes af overborgmester Frank Jensen på Københavns Rådhus i marts 2020.

Danmarksmesterfesten afholdes af overborgmester Frank Jensen, men arrangeres af Team Copenhagen, så alle henvendelser bedes rettes til os. Ring på 3366 3983 eller send en mail til info@teamcopenhagen.dk
Medaljestatistik

Medaljestatistik

Hvor mange medaljer har din klub vundet i det forgangne år? Det beder vi københavnske klubber svare på i begyndelsen af hvert nyt år. (Gælder klubber inden for sportsgrene, hvor der afholdes officielle danmarksmesterskaber i DIF-regi.) 

Find medaljestatistikken her

Team Copenhagen fører nemlig statistik med hvor mange DM-, EM-, VM og OL-medaljer, de københavnske idrætsudøvere vinder. Og hvor mange udøvere, der har deltaget på landsholdet og/eller er blevet udtaget til Team Danmark. Det gør vi i arbejdet med at forbedrede københavnske eliteklubbers vilkår.

Oplysningerne skal også bruges i forbindelse med Danmarksmesterfesten på Københavns Rådhus, som overborgmesteren inviterer til i marts måned hvert år. Til Danmarksmesterfesten fejrer Københavns Kommune de københavnske senior-danmarksmestre og medaljevindere ved EM og VM for seniorer.

 

Til Danmarksmesterfesten kåres også "Årets Idrætstalent" af Team Copenhagen. Læs mere om festen og prisen. 

Du kan se den hidtidige statistik i Team Copenhagens årsberetninger.
Find dem her