Årets Københavnske Idrætstalent 2021

Årets Københavnske Idrætstalent 2021

Hvert år uddeler Team Copenhagen prisen "Årets Københavnske Idrætstalent". Med prisen følger et rejselegat på 10.000kr, der kan bruges til rejseaktiviteter ifbm. træningslejre og konkurrencer eller lignende. For fjerde år i træk er prisen sponseret af Team Copenhagens samarbejdspartner No Zebra.

De nominerede til Årets Københavnske Idrætstalent 2021

De nominerede til Årets Københavnske Idrætstalent 2021

De nominerede til Årets Københavnske Idrætstalent 2021 er

Sofia Bisgaard og Clara Windeleff, CPH Beach

Det relativt nyetablerede makkerpar fra Copenhagen Beachvolley, har i den grad gjort sig bemærket i det forgangne år. Sofia Bisgaard og Clara Windeleff blev blandt andet danske mestre, tog bronze til U20-EM og sluttede på en flot 5.-plads til U19-VM. Dette afspejles også i duoens verdensranglisteplacering, hvor de er avanceret fra #120 til #62 - og denne fremgang er der en klar forventning til fortsætter. 

Beachvolleyparrets store potentiale blev også belønnet med en nominering til DIF, Team Danmark og Politikkens Årets Fund-pris.

De to slagkraftige spillere har i det seneste år overgået til udelukkende at fokusere på beachvolley, og har dermed sagt farvel til halgulvet. Dette sats, deres indstilling til deres træning og deres glæde ved sporten er med til at løfte ikke alene deres niveau, men dansk beachvolley som sådan.

Foto: FIVB

Sofia Thøgersen, Sparta Atletik

Løberen Sofia Thørgersen er blot 16 år, men har i 2021 vist takter, der vidner om et stort talent. Til U20 EM i Tallinn, løb Sofia en sølvmedalje i 3000m hjem til Danmark. Det er selvfølgelig en præstation i sig selv, men det blev gjort i en tid, der satte ny dansk U20 rekord, og gjorde samtidigt Sofia til den hurtigste U18-løber i Europa i 2021. Igen - Sofia er blot 16 år.

Det er dog ikke kun ovenstående resultater, der gør Sofia til en del af feltet som Årets Københavnske Idrætstalent 2021. Hun er også nomineret på baggrund af hendes seriøsitet omkring sin udvikling, og hendes bidrag til det elitemiljø, hun er en del af.

Foto: Kim Gudmand

Marcus Leimberg, Københavns BMX Klub

Marcus Leimberg er ikke alene en dygtig BMX-rytter, han er også en dygtig atlet, der med stort engagement i sin træning, og med et stålsat fokus på sin udvikling, er med til at løfte niveauet i de elitemiljøer han er en del af, både i Københavns BMX Klub og på Dansk Cykel Unions Talent- og Ungdomslandshold. Vejen til enhver atlets store mål, er træning og træningsindsats, og her har Marcus den fordel, at han elsker at træne og at træne hårdt.

Marcus er både regerende dansk og nordiskmester, og kørte sig i 2021 til en sjetteplads ved EM. 

Marcus Leimberg har en drøm om OL-deltagelse, men fokuserer i øjeblikket på at udvikle sig og komme i flere internationale finaler. Derudover fokuserer han på at blive klar til at træde ind som juniorrytter, ved at skrue op for mængden af banetræning, der foregår på den store, og for nogen frygtede SX-bane. Her er hoppene større og, ifølge Marcus selv, langt mere nervepirrende, for man er i højere fart, og tættere på de andre. 

 

Anne With Johansen, Ajax København

Håndboldspiller Anne With Johansen har haft en i et rivende udvikling, og har blandt andet har fået debut på Ajax Københavns mandskab i Bambusa Kvindeligaen. Ikke alene fik hun debut, hun spillede også en stor rolle, og den unge højreback blev én af de primære angrebsspillere. Dette er sjældent set for en U17-spiller. Udover ligadebuten, blev det også til debut på U17-landsholdet.

Som atlet er Anne With Johansen kendetegnet ved at lægge en seriøs og kompromisløs træningsindsats for dagen, og denne indstilling kommer tydeligt til udtryk i de afgørende kampsituationer. For Ajax Københavns trænerstab er der ingen tvivl om, at "Anne har alt hvad der skal til for at nå højeste internationale senior elite niveau". Denne betragtning er vi enige i, da Anne allerede på nuværende tidspunkt er godt på vej mod højeste nationale senior eliteniveau i en stærk håndboldliga. Det er imponerende for en bagspiller, der har to år tilbage som ungdomsatlet.

Smilla Thea Jensen, Københavns Trampolinklub

Smilla prioriterer sin trampolinkarriere på forbilledligvis, hvor hun i samarbejde med sine trænere over de sidste to år har udviklet et træningsmindset, hvor hver træning skal give det maksimale output. Det har banet vejen for en flot udvikling over de sidste to år. Det kommer blandt andet til udtryk i Smillas indlemmelse i landsholdsregi, hvor hun i 2021, sammen med sin synkronpartner Sofie Landberg, bragte sølv hjem til Danmark ved WAGC (det uformelle juniorverdensmesterskab). Dette resultat var bemærkselsværdigt, og er senest set i 2007.

Særligt Smillas tilgang til sin træning og herunder samarbejdet med trænerstaben, vidner om en seriøs atlet, der kan bringe sit talent videre og nå et højt internationalt seniorniveau.