"Årets Idrætstalent 2016"

"Årets Idrætstalent" bliver kåret til Danmarksmesterfesten på Københavns Rådhus, der i 2016 blev afholdt den 8. marts. Udover æren modtager vinderen et rejselegat på 10.000 kr., der er sponseret af Consensus it. Dommerkomiteen består af uddannelseskonsulent Lise Warren Pedersen (Team Copenhagen), idrætskonsulent Jeppe Haugaard (Team Copenhagen) og direktør Martin Wiil (Consensus it).

Vi modtog i alt 15 indstillinger og det var ikke nemt at vælge de nominerede blandt de mange talentfulde kandidater til prisen. 

De fem nominerede er:


Se resten af det stærke felt længerede nede på siden.

Anna Mark Helwigh

Idrætsgren: Atletik, forhindringsløber
Klub: Sparta
Træner: Kim Birk
Årgang: 2000


Anna Mark Helwighs præstationer (udvalgte)

 • Anna blev den 16. juli ungdoms-europamester på 2000 m forhindring i Tbilisi, Georgien.
 • 2016 har også budt på E-cup på Spartas senior og juniorhold (hvor det blev til sejr på 1500 m), NM og EM i cross for U20 og NM for U20 på 1500 m, hvor det blev til bronze.

Sparta om Anna
Udover at Anna er et af de største talenter, som vi har set i Sparta, så er hun en meget vellidt pige i klubben og på hendes træningshold. Hun har altid øje for alle i gruppens ve og vel og er meget omsorgsfuld. Anna bryder sig slet ikke om den opmærksomhed, det har givet at blive europamester, og man kan ikke mærke på hende, at hun er europamester. Hun er som hun altid har været, ydmyg,  omsorgsfuld og en rigtig god veninde.

Målsætning for 2017
2017’s store mål er UVM i Nairobi, Kenya fra 12.-17. Juli – distancen er ikke valgt endnu, da Anna udover 2000 m forhindring også har klaret kravet på 1500 m og 3000.

Josefine B. Pedersen

Idrætsgren: Svømning
Klub: MK31
Træner: Per Holmquist
Årgang: 1999


Josefine B. Pedersens præstationer (udvalgte)

 • I 2015 forbedrede Josefine fire danske juniorrekorder i 50m og 100m brystsvømning både på kortbane og langbane. Disse præstationer fortsatte i 2016, med forbedringer af hendes egne danske juniorrekorder i 50m og 100m brystsvømning til de danske juniormesterskaber i juli måned, samt de europæiske juniormesterskaber i juli måned.
 • Josefine kvalificerede sig til det danske juniorlandshold ved de europæiske juniormesterskaber i juli 2016, samt de nordiske mesterskaber i december. Ved sidstnævnte stævne formåede Josefine at svømme sig til to sølv- og to bronzemedaljer.
 • Ved de danske juniormesterskaber på langbane i juli 2016 svømmede Josefine sig til en guldmedalje i 50m brystsvømning, og ved de danske seniormesterskaber i november måned svømmede hun sig til to sølv- og én bronzemedalje i henholdsvis 100m, 200m og 50m brystsvømning.

MK31 om Josefine
Josefine svømmer for klubben MK31 og træner dagligt i startfællesskabet VAT-Copenhagen med daglig træning i Bellahøj Svømmestadion. Josefine er yderst engageret, hårdtarbejdende og målrettet. Hun er en fantastisk holdkammerat og har altid været karakteriseret på hendes gode humør i og ude af bassinet. Selvom Josefine ikke træner i MK31 til daglig, er hun ikke bleg for at stille op til arrangementer i moderklubben og hjælpe de yngre talenter. Hun er derfor en positiv rollemodel for de yngre. Andre trænere på landshold og ved stævner har også bemærket hendes gode humør og imødekommenhed. 

Fokus i 2017
Grundet Josefines flotte resultater i 2016 har hun kvalificeret sig til seniorlandsholdets bruttogruppe "The Great Danes" i 2017, som sættes i gang med træningslejr til Holland og Luxembourg i januar måned.

Foto: STT FOTO - Jesper Nielsen

Maria Grandt

Idrætsgren: Svømning
Klub: Hovedstadens Svømmeklub
Træner: Olaf Wildeboer
Årgang: 1998Maria Grandts præstationer (udvalgte)

 • Maria har i 2016, hendes 2. sæson som seniorsvømmer, haft et gennembrud, der er blevet bemærket i dansk svømning.  Hun vandt i 2016 to individuelle danske seniormesterskaber i 200 m medley. Først ved DM på langbane i juli og senest ved DM på kortbane i november.
 • Derudover blev det til fem guldmedaljer ved de Nordiske Seniormesterskaber i december.
 • Resultaterne siden juli har betydet, at Maria er blevet udtaget til Dansk Svømmeunions ”bruttolandshold”, kaldet ”the vikings”.

Hovedstadens Svømmeklub om Maria
Maria har fokus på fysiske og især tekniske forbedringer. Hun har en meget stabil og positiv indstilling til ugens ca. 30 træningstimer. Derudover er hun er en god holdkammerat, loyal mod holdet og klubben, men også en svømmer som helst ikke sætter sig selv i centrum af opmærksomheden og forholder sig ydmygt til den seneste tids flotte resultater.

Målsætninger for den kommende sæson
Marias målsætninger for den kommende sæson 2017/2018 er at kvalificere sig til EM på kortbane på hjemmebane i Royal Arena i december 2017. På længere sigt er Maria målsætning kvalifikation til internationale langbanemesterskaber som EM, VM og OL.

Mathias Madsen

Idrætsgren: Judo
Klub: Brønshøj Judo Club
Træner: Miquel Lopes
Årgang: 1999

Mathias Madsens præstationer (udvalgte)

 • Mathias har imponeret i 2016 ved at tage medalje til samtlige stævner, han deltog i. Særligt må fremhæves sølvmedaljen ved U18 (-90 kg) EM i Finland.
 • De mange gode resultater giver Mathias en IJF (International Judo Federation) U18 World ranking som nr. 4.

God start på 2017
I 2017 har Mathias skiftet alderskategori til Junior (-21), og vægtklasse til -100kg. Han startede året med at vinde Guld til Dutch Open i Einhoven.

Nicolai Andresen

Idrætsgren: Taekwondo
Klub: Copenhagen City Taekwondo Klub
Træner: Farooq Rashid
Årgang: 1999


Nicolai Andresens præstationer (udvalgte)

 • I 2016 vandt Nicolai guld ved de Nordiske Mesterskaber. Det samme gjorde han ved Turkish Open og Dutch Open.
 • Han deltog ikke i DM 2016, da datoen faldt sammen med Junior VM, som han deltog i.
 • I 2015 blev han danmarksmester

Copenhagen City Taekwondo Klub om Nicolai
Nicolai har vist, at han har et potentiale til at nå langt, hvilket hans resultater ovenfor helt klart viser. Nicolai har sammen med en lille gruppe talent/elitekæmpere fra Copenhagen City Taekwondo Klub, et helt klart langsigtet mål om en kvalifikation til OL 2020 i Japan.

Forventninger til 2017
I år forventes det, at Nicolai kvalificerer sig til U21 EM, og Junior EM senere på året.

Resten af det stærke felt af indstillede til "Årets Idrætstalent 2016"

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold

Luk