Tre roere fra Danske Studenters Roklub vinder VM-medaljer og kvalificerer sig til OL i Tokyo 2020

Når det kommer til OL-deltagelse, har dansk roning store og stolte traditioner. Denne traditions opretholdelse blev en realitet til VM i Linz-Ottensheim i Østrig, hvor i alt tre DSR-roere, var med til at sikre medaljer og danske OL-billetter.

Bronze til damefireren

De første til at sikre Dansk ronings deltagelse ved næste sommers OL, blev damefireren uden styrmand med Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd), Lærke Berg Ramussen (DSR), Ida Gørtz Jacobsen (Bagsværd) og Christina Juhl Johansen (DSR). Det stod klart efter firkløveren roede sig til andenpladsen i deres semifinale, der dermed kvalificerede dem direkte til OL.

“Vi er klar til Tokyo, det føles helt vildt. Taktikken var at vi især holdt vores fokuspunkter i starten ind til de første 500 meter, hvor vi holder et tjekpunkt, og så kommer vi ind på de midterste 1000 meter, hvor vi skulle begynde at splitte feltet ad. Og da vi så har 600 meter hjem begynder vi optakten til spurten for at få den sikkert hjem. Vi er meget lettede, det har været et stort pres…” - udtalte Frida Sanggaard Nielsen til DFFR (Dansk Forening for Rosport).

I finalen fik den danske damefire uden styrmand tilkæmpet sig en bronzemedalje.

Efter bronzen var i hus udtalte træner Mads Haubro følgende til DFFR:

”De roede skidegodt i dag. Vi har haft problemer med at finde den samme rytme som før Frida fik ondt i ryggen. Hun var uden for båden i ti-tolv dage. Og da hun kommer tilbage, rammer vi den ret godt, men så stille og roligt, der forsvinder den lidt for os med lige at være helt præcis og helt samtidig. Og det har vi også kæmpet med efter at vi kom til Linz. Det første løb, som vi lavede herned var ikke specielt godt, det næste løb, som var semifinalen var langt bedre, Og det sidste løb, finalen, var langt det bedste, så det var det rigtige tidspunkt at gøre det på.”

Foto: DFFR

Sølv til Sverri i singlesculleren

Færøske Sverri Nielsen, der repræsenterer Danmark, klarede også skærene i singlesculler-semifinalen, hvor den stærke DSR-roer sikrede sig andenpladsen og dermed også en direkte billet til Tokyo 2020. 

Sverri, der tidligere har udtrykt ambitioner og OL-guld, var en lettet mand efter semifinalens udfald.

”Jeg er utrolig lykkelig og lettet over, at billetten er i hus. Det har været et stort pres at håndtere, og det er en stor drøm, der er gået i opfyldelse, at jeg nu skal til Tokyo.” - udtalte Sverri Nielsen til TV2.

I finalen roede den stærke færing sig til en sølvmedalje. Det var en uhyre tæt finale og der måtte målfoto til, for at afgøre hvor gulvet skulle placeres. Det blev desværre tyske Zeidler, der løb med guldet, med en margin på blot 0,03 sek. På trods af det knappe nederlag, var Sverri Nielsen dog godt tilfreds og udtalte følgende til DFFR:

”Jeg synes det er megafedt, at jeg har vundet min første VM-medalje. Egentlig så troede jeg, at jeg havde vundet guld, da jeg kom over mållinjen, så lige i det øjeblik var jeg selvfølgelig lidt ærgerlig, men alt i alt er jeg meget tilfreds med at have vundet sølv. Og jeg kan heller ikke være utilfreds med den måde, som løbet formede sig på, for det gik egentlig, som jeg planlagt. Men jeg har ikke nået mit topniveau endnu for der er stadig mange ting, som jeg kan gøre bedre.” 

Foto: DFFR

Faktaboks: Team Copenhagen og Danske Studenters Roklub

Sverri Nielsen, Christina Juhl Johansen og Lærke Berg Rasmussen har deres daglige gang i Danske Studenters Roklub (DSR) som Team Copenhagen har støttet og samarbejdet med siden 2004.

Team Copenhagens støtte er blandt andet gået til forskellige rekrutteringsprojekter, samt etableringen af et talentudviklings-kraftcenter i samarbejde med DFFR.