DELTAG I INFOMØDE OM TEAM COPENHAGEN ELITEIDRÆTSAKADEMI

En gokartkører, en karatekæmper og en fodboldspiller gik ind i et træningslokale....

Ovenstående kunne måske lyde som en gammel vittighed, men det er det ikke. Det er derimod, hvad du kan opleve, hvis du besøger et af Team Copenhagens to tværgående morgentræningstilbud. 

I de tværgående morgentræningsmiljøer laver unge udøvere fra mange forskellige sportsgrene fysisk træning sammen med en Team Copenhagen-træner. 

Hidtil har det kun været muligt at blive Team Copenhagen-elev, hvis man dyrkede én af de sportsgrene, hvor Team Copenhagen tilbyder idrætsspecifik morgentræning. Med disse tværgående morgentræningsmiljøer bliver det muligt for en langt større gruppe udøvere at blive en del af akademiet. Det eneste, der er afgørende, er, at du har et tilstrækkeligt højt sportsligt niveau.

Der findes to tværgående morgentræningsmiljøer. Det ene er i Grøndals Multicenter (GMC) i Nordvest, og det andet er på Ørestad Gymnasium.

  • Morgentræningen i GMC foregår i Brønshøj Judos lokaler og udbydes i et samarbejde mellem Judo CPH og Team Copenhagen, og Team Copenhagen-morgentræneren er Rikke Berg.

  • Morgentræningen på Ørestad Gymnasium sker i et samarbejde med Ørestad Gymnasium - det er vigtigt at understrege, at det ikke er en forudsætning at være elev på Ørestad Gymnasium for at være en del af dette morgentræningsmiljø.

Nedenfor kan du høre om Silas Tveit, der er Team Copenhagen-elev og en del af det tværgående morgentræningsmiljø på Ørestad Gymnasium.

 

- »Jeg synes, det er mega hyggeligt at være nogle flere, der træner sammen. Stemningen er lidt en anden, end når man bare er alene. Den er ikke lige så tung. «

Silas Tveit (på billedet) er gokartkører, og så er han en del af Team Copenhagen Elitedrætsakademis tværgående morgentræningsmiljø på Ørestad Gymnasium. Silas går i 10. klasse på Ø10. Her træner han side om side med blandet andet... ja, du gættede rigtigt: en karatekæmper og en fodboldspiller, men også en basketspiller og andre dygtige unge udøvere. 

Når man er gokartkører på højt niveau, træner man alene det meste af tiden, og rejser ofte til udlandet for at træne under bedre forhold. For Silas Tveit er morgentræningen sammen med andre idrætsudøvere noget, der giver motivation

- »Jeg synes, det er mega hyggeligt at være nogle flere, der træner sammen. Stemningen er lidt en anden, end når man bare er alene. Den er ikke lige så tung. For det meste kan jeg godt lide at træne fysisk, men en gang imellem er det lidt hårdt at komme i gang. Derfor synes jeg også, at det er rart, at der til morgentræningen også er nogen andre, så man ikke bare er sig selv, der skal i gang.«

 

»Jeg kan godt lide, når vi har selv-træning, hvor vi laver vores egne programmer, men det også fedt, når vi alle skal lave det samme, for der kan man virkeligt presse hinanden.«

Selvom træningen ikke indeholder benzin og motorer, men i stedet vægtskiver og yogamåtter, er Silas ikke i tvivl om, at den fysiske træning er med til at løfte hans sportslige niveau som racerkører. 

- »Man får utroligt meget ud af at styrketræne i motorsport, uanset hvilket niveau man er på. Jeg vil dog mene, at det er ekstra vigtigt, når man kører på et højt niveau, hvor man kører hurtigere, har mere greb og bliver udsat for flere g-kræfter.«

Dyrker du en sportsgren på højt niveau, ligesom Silas? - og skal du starte på en ungdomsuddannelse efter sommerferien? Så er Team Copenhagen Eliteidrætsakademi måske noget for dig. 

Læs mere her

 

Tekst: Frederik Pihl
Fotos: Frederik Pihl, Silas Tveit (privat)