Amager på landkortet: Team Copenhagen Eliteidrætsakademi etablerer samarbejde med Ørestad Gymnasium

Der er blevet tilføjet endnu en uddannelsesinstitution til listen over Team Copenhagen Eliteidrætsakademis samarbejdspartnere: Ørestad Gymnasium. Det betyder, at unge eliteidrætstalenter nu kan vælge mellem 8 uddannelsesinstitutioner, når de søger om optagelse på Team Copenhagen Eliteidrætsakademi: Niels Brock, KVUC, Niels Steensens Gymnasium, Københavns Åbne Gymnasium, Gefion Gymnasium, HF-Centeret Efterslægten, Ø10 og nu også Ørestad Gymnasium.

 

 

Team Copenhagens uddannelseskonsulent, Lise Warren Pedersen, er meget tilfreds med det nye samarbejde og de muligheder det medbringer for københavnske eliteidrætstalenter

- Vi er meget begejstrede for at have fået akademiets første uddannelsespartner på Amager. Amager har været et fokuspunkt i et par år, både med hensyn til idrætsfolkeskole, ungdomsuddannelse og ikke mindst mulighed for at samarbejde med klubber.

Ørestad Gymnasium er en god mulighed for at mindske transporttiden for idrætstalenter. Vi ved, at uhensigtsmæssigt meget transporttid mellem hjem, skole og træningsmiljø kan lægge et utroligt stort pres på de unge mennesker, hvilket i sidste ende kan have konsekvenser for fastholdelsen. Derfor er det meget positivt, at talenter bosat på Amager nu har denne mulighed.  

Det er imidlertid ikke kun skolens placering, der er en gevinst for Team Copenhagen Eliteidrætsakademi. Ørestad Gymnasiums fysiske rammer, er også et aktiv, mener Lise Warren Pedersen.

- ØG har gode faciliteter for fysisk træning på skolen. De fine faciliteter for fysisk træning betyder dels, at nogle af atleterne kan omlægge noget træning og placere deres fysiske træning om morgenen, og dels at det åbner op for, at andre sportsgrene end dem vi pt tilbyder på akademiet, kan optages; selvfølgelig under betingelse af, at de er tilstrækkeligt dygtige og ønsker at deltage i et morgentræningsmiljø om fysisk træning.

 

Også Ørestad Gymnasiums uddannelseschef Mette Wagner Toftdahl ser frem til samarbejdet:

- Ørestad Gymnasium er meget spændte på samarbejdet med Team Copenhagen, idet det giver os mulighed for at skabe de mest optimale rammer for vores unge lokale eliteidrætsudøvere, som ønsker mulighed for at kombinere eliteidræt med en ungdomsuddannelse med højt fagligt niveau.

For Ørestad Gymnasium betyder samarbejdet med Team Copenhagen, at vi nu kan pleje vores allerede velfungerende idrætsmiljø med en talentlinje, der har været efterspurgt i såvel lokalmiljøet på Amager som fra skolens elever. Der er en lang tradition for foreningssport på Amager og i Tårnby, og vi kan nu imødekomme og tilbyde en studentereksamen med højt fagligt niveau, i kombination med eliteidræt på højt niveau. Vi har ligeledes mulighed for at kunne optage elever uden for skolens normale optageområde, som ønsker muligheden for at kombinere deres eliteidræt med en studentereksamen fra Ørestad Gymnasium. Samarbejdet med Team Copenhagen og talentarbejdet med eliteidrætsudøverne kan give flere elever mod på en gymnasial uddannelse og kan give vores opdrag om dannelse endnu en dimension. Vi ser frem til at kunne byde velkommen til en studentereksamen, hvor den faglige og sociale oplevelse på stx kan kombineres med idræt på aller højeste niveau.

Tekst: Frederik Pihl

Foto: Ørestad Gymnasium

Spørgsmål og pressehenvendelser: Frederik Pihl, fp@teamcopenhagen.dk - Tlf. +45 2290 8350