Team Copenhagens talentpriser

Hvert år kårer Team Copenhagen Årets Københavnske Idrætstalent og Årets Københavnske Talentudvikler for at anerkende det vigtige arbejde med talentudvikling, der foregår i de københavnske idrætsklubber.

Årets Københavnske Idrætstalent

Årets Københavnske Idrætstalent 2023 blev Casper Puggaard fra Hovedstadens Svømmeklub. 

Tidligere vindere

2022: Sofia Thøgersen, atletik (Sparta)

2021: Sofia Bisgaard og Clara Windeleff, beachvolley (Copenhagen Beachvolley)

2020: Tazana Kamanga-Dyrbak, atletik (Sparta Atletik)

2019: Carl-Frederik Bévort, cykling (ABC Cykling)

2018: Jonas Winterberg-Poulsen, fægtning (Fægteklubben Trekanten)

2017: Sif Bendix Madsen, triatlon (KTK86)

2016: Anna Mark Helwigh, atletik (Sparta Atletik)

2015: Andreas Lund, cykling (ABC Cykling)

2014: Mahdi Jallaw, boksning (SIK Fight)

2013: Simon Andreasen, cykling (Dansk Mountainbike Klub)

2012: Kolja Dahlin, fægtning (Fægteklubben Trekanten)

2011: Sarah Malykke, taekwondo (Nørrebro Taekwondo Klub)

2010: Anders Lind, bordtennis (Københavns Bordtennis Klub)

2009: Sebastian Stokkebro Sørensen, gymnastik (Gymnastikforeningen Gefion)

2008: Andreas Trajkovski, atletik (KIF Atletik)

Årets Københavnske Talentudvikler

Årets Københavnske Talentudvikler 2023 blev Charlotte Beiter Bomme fra Sparta.

Foto: Klaus Sletting

Tidligere vindere

2022: Jens Petersen-Bach, KTK86

2021: Stig Kramer, taekwondo (Nørrebro Taekwondo Klub)

Kriterier for Årets Københavnske Idrætstalent

Baggrund

Én af Team Copenhagens væsentligste opgaver er at støtte op omkring den københavnske talentudvikling. Talentudvikling er da også blevet en hjørnesten i Team Copenhagens daglige arbejde, hvilket bl.a. resulterer i, at langt størstedelen af de støttemidler Team Copenhagen udbetaler, går til talentudvikling i de københavnske eliteklubber.

Formål med prisen

Team Copenhagen vil med prisen gerne medvirke til at anerkende et af de mange store københavnske talenter, som har potentiale til at gør sig gældende indenfor dansk eliteidræt - på internationalt seniorniveau. Prisen består – ud over hæderen – af et rejselegat på 10.000 kr., som kan bruges i forbindelse med træningsophold i udlandet.

Dommerkomité

Der udpeges en dommerkomité bestående af to repræsentanter fra Team Copenhagens sekretariat og én ekstern repræsentant.

Indstilling af kandidater

De københavnske klubber kan frit indstille talenter til årets talentpris. Talentet skal have gjort sig bemærket i det forgangne år i en grad, som giver forhåbninger om en idrætskarriere på internationalt seniorniveau. Talentet skal derudover have en alder, så vedkommende i løbet af året potentielt har kunnet deltage i sportsgrenens ældste ungdomsårgang.

Prisens offentliggørelse

Årets talent afsløres, hvis det er muligt, i forbindelse med Idrætsfesten på Københavns Rådhus. En udøver kan ikke blive årets talent i to på hinanden følgende år.

Kriterier for Årets Københavnske Talentudvikler

Baggrund

Én af Team Copenhagens væsentligste opgaver er at støtte op omkring den københavnske talentudvikling. Talentudvikling er da også blevet en hjørnesten i Team Copenhagens daglige arbejde, hvilket bl.a. resulterer i, at størstedelen af de støttemidler Team Copenhagen udbetaler, går til talentudvikling i de københavnske eliteklubber og -miljøer.

Formål med prisen

Team Copenhagen har allerede en talentpris til at anerkende et af de mange store københavnske talenter, der har potentiale til at gøre sig gældende indenfor dansk eliteidræt på seniorniveau, men ofte glemmer man folkene bag talenterne. Og dem, der får del i opmærksomhed og anerkendelse, når talenterne for alvor lykkes som voksne, er som regel elitetrænere på seniorniveau – ikke nødvendigvis de talentudviklere, hvis forudgående indsats ellers er en nødvendig forudsætning for senere eliteresultater.

Derfor ønsker Team Copenhagen at kåre årets talentudvikler.

Dommerkomite

Team Copenhagens sekretariat er dommerkomité.

Indstilling af kandidater

De københavnske eliteklubber og andre aktører med relation til københavnsk eliteidræt kan frit indstille kandidater til årets talentudviklerpris. Vedkommende skal (gerne via udøveres udvikling og præstationer) have gjort sig bemærket gennem langsigtet arbejde (og samarbejde) med henblik på udøvernes udvikling og det på et niveau, som muliggør en idrætskarriere på internationalt topniveau.

Prisens offentliggørelse

Årets talentudvikler afsløres i forbindelse med Idrætsfesten på Københavns Rådhus. Samme person kan ikke vinde prisen i to på hinanden følgende år.