Morgentræning i basket på Team Copenhagen Eliteidrætsakademi

Nu får københavnske baskettalenter bedre mulighed for at fortsætte udviklingen mod liga- og landsholdsniveau, imens de tager deres ungdomsuddannelse.

Team Copenhagen har igennem en del år tilbudt morgentræning til sportsligt godkendte elever på ungdomsuddannelser indenfor en række sportsgrene.

Fra det kommende skoleår bliver det også muligt for basketspillere.

- Basketball er en stor og voksende sport i København. Team Copenhagen ønsker at understøtte talentudviklingen på tværs af de københavnske klubber til gavn for såvel københavnsk og dansk elitebasket. Derfor er vi rigtig glade for, at vi med samarbejdet med Stevnsgade kan tilbyde gode rammer for byens baskettalenter, udtaler Jens Albagaard, der er sekretariatschef i Team Copenhagen.

Team Copenhagen har indgået et samarbejde med Stevnsgade Basketball, der også har den licens, som BC Copenhagen spiller på i landets bedste herreliga. Det bliver Jesper Krone, der samtidig er ligatræner i BC Copenhagen, og Frederik Travis, som er assistenttræner samme sted, der kommer til hhv. at koordinere og varetage morgentræningen i det kommende skoleår.

- Samarbejdet med Team Copenhagen er en super vigtig brik i vores arbejde med at skabe de bedste miljøer for unge basketspillere i København. Vi er optaget af, at så mange som muligt har chancen for at tage deres sport helt til liganiveau, og denne indsats bliver væsentligt styrket nu, siger Jesper Krone.

 

Om akademiet og basketindsatsen
Team Copenhagen Eliteidrætsakademi består af samarbejdsaftaler med københavnske uddannelsesinstitutioner, som tilbyder ungdomsuddannelser til sportsligt godkendte elever fra Team Danmark eller Team Copenhagen på fleksible vilkår. Det betyder bl.a. skemafri til to ugentlige morgentræninger på højt niveau, som varetages af trænere fra københavnske samarbejdsklubber.

Tilbuddet vil være målrettet talentfulde spillere fra alle københavnske basketklubber.

Udover at være med til at bygge bro mellem klubbernes talentudvikling og forbundets talentarbejde, vil den nye indsats på basket gøre det muligt for flere talentfulde basketspillere at fortsætte udviklingen mod elite- og liganiveau i København, ligesom det kan bidrage til samarbejdet indbyrdes mellem de københavnske eliteklubber.